Burdur Valisi Süleyman Tapsız’a, Biyogaz Santrali Brifingi

Yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren Pars Enerji Grubu Genel Müdürü aynı zamanda Biyogaz Yatırımları Geliştirme Derneği Başkan Yardımcısı Kayhan KALELİOĞLU, Burdur Valisi Sayın Süleyman TAPSIZ’ı ziyaret ederek Burdur’a kurmayı planladıkları biyogaz santrali ile ilgili Valilik Toplantı Salonu’nda brifing verdi.

 

Toplantıya Burdur Valisi Süleyman TAPSIZ; BAKA Burdur Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet CANDAN ile Uzman Tarık BÖREKÇİ, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğretim Üyesi Nilay AKDENİZ, Pars Enerji Grup Genel Müdürü Kayhan KALELİOĞLU, Genel Koordinatör Dursun AYDÖNER katıldı.

 

Toplantıda Kayhan KALELİOĞLU, Vali TAPSIZ’a tarımsal ve hayvansal atıklardan biyoenerji elde edilmesi ve Burdur’un bu konudaki potansiyeli hakkında bilgi verdi. Gerekli fizibilite çalışmalarını tamamlayıp, uygun lokasyon bulmaları durumunda Burdur’a 2,5 milyon EURO yatırım maliyetli böyle bir tesisi kurmak istediklerini belirten Kalelioğlu, bu konuda gerçekleştirecekleri çalışmalar hususunda Vali Tapsız’dan destek istedi.

 

Sayın Tapsız bu konuda kendilerine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyleyerek, gerçekleştirecekleri fizibilite çalışmalarında ihtiyaç duyacakları yardımı sağlamaları için Tarım  ve Çevre il Müdürlüklerine  talimat vereceğini belirtti.

 

Vali Tapsız ziyaretleri için Sayın Kalelioğlu’na teşekkür ederek, bu girişimin somut bir yatırım olarak sonuçlanmasını ve ülkemiz için örnek teşkil edecek böyle bir tesisin ilimizde kurulmasını temenni ettiğini paylaştı. (24.01.2011)

www.baka.org.tr

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR