ABD’nin elektrik israfı, Japonya`nın ihtiyacına eşit

ACEEE tarafından hazırlanan Rapor’a göre, ABD’de enerji kullanımın yüzde 60 azaltımı ile birlikte 2 milyon iş imkanı yaratılabilecek ve hane başına yıllık 2 bin 600 dolar tasarruf yapılması mümkün olacak.

 

The American Council for an Energy-Efficient Economy (ACEEE) tarafından hazırlanan Rapor’a göre, ABD’de enerji kullanımın yüzde 60 azaltımı ile birlikte 2 milyon iş imkanı yaratılabilecek ve hane başına yıllık 2 bin 600 dolar tasarruf yapılması mümkün olacak. The Long-Term Energy Efficiency Potential: What the Evidence Suggests  başlıklı Rapor, ABD ekonomisinde enerji verimliliğine ilişkin çeşitli senaryoları ortaya koyuyor. ABD’nin mevcut durumunu sürdürmesi durumunda ortaya çıkacak tablonun irdelendiği Rapor’da farklı senaryolara da yer veriliyor. 2050 yılı itibari ile enerji tüketiminin yüzde 60 oranında azaltılması ile 2050 yılında 2 milyon iş imkanı yaratılabileceği ve hane başına yıllık 2 bin 600 dolara yakın enerji tasarrufu sağlanacağı ifade ediliyor. ACEEE’ye göre, enerji verimliliğine yönelik çalışmalar ile ortaya çıkacak kazançlar, enerji tesislerine ve diğer altyapı yatırımlarına yapılacak harcamalardan çok daha efektif sonuçlar yaratacak.

 

ACEEE Ekonomik ve Sosyal Analizler Direktörü John A. Laitner “Eğer enerji verimliliği için gerekli yatırımlar hayata geçirilirse, ABD hedeflerin çok üzerinde bir başarıya ulaşacak. Bulgular, enerji kaynaklarının daha verimli kullanılmasının ABD ekonomisinin geleceği açısından çok büyük bir öneme sahip olduğunu ortaya koyuyor. Büyük ölçekli enerji verimliliği çalışmaları, Amerika için en akıllı yatırım olacak. Büyük ölçekli enerji verimliliği çalışmaları, büyük yatırımlar gerektiriyor ancak bu yatırımların enerji faturalarında yaratacağı tasarruf çok büyük miktarda olacak. Gerekli yatırımlar gerçekleştirildiği takdirde 2012-2050 yılları arasında enerji faturalarında 12 ila 16 trilyon dolar arasında bir tasarruf ortaya çıkması bekleniyor” açıklamasında bulundu.

 

Rapor’da ortaya konulan verilere göre, elektrik üretimi ve dağıtımında kullanılan mevcut sistemler yüzde 31 oranında enerji verimliliğine sahipler. Elektrik üretiminde ABD’nin israf ettiği miktar Japonya’nın tüm ekonomi için ihtiyaç duyduğu elektrik hacmine eşit.

Detaylı bilgi: ACEEE

www.geleceginenerjisi.com

26 Ocak 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR