Kocaeli`de Temiz Enerji İşbirliği Zirvesi Düzenlenecek

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ile Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Fonu (TURSEFF) arasında yapılan işbirliği çerçevesinde Kocaeli`de "Temiz Enerji İşbirliği Zirvesi" düzenlenecek.

 

MARKA ile TURSEFF arasında 2011 yılında yapılan işbirliği hızla devam ediyor. MARKA tarafından tüm illerde düzenlenen TURSEFF kredi imkanlarının tanıtım seminerlerinin ardından 22-23 Şubat 2012 tarihlerinde Kocaeli Emex Otel`de "Temiz Enerji İşbirliği Zirvesi" düzenleniyor.

 

Zirvenin amacının yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanında çalışmalar yapan ve yapmak isteyen firmalar ile MARKA`nın sorumlu olduğu Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce ve Yalova illerinde bulunan kamu kurum ve kuruluşları, büyükşehir ve ilçe belediyeleri, bölgede bulunan 32 Organize Sanayi Bölgesi yetkilileri, enerji ve enerji verimliliğiyle ilgili yatırımı bulunan ve yatırım yapmak isteyen firmaları işbirliği ortamında bir araya getirmek olduğu belirtildi. Etkinlik süresince tedarikçilere ürün ve hizmetlerini tanıtmak ve bire bir görüşme yapmak için stand tahsisi yapılacak. İşbirliği görüşmelerinin yanı sıra İllerde Enerji Verimliliği, Enerji ve Çevre Teknolojileri, Aydınlatma ve LED, Binalarda Enerji Verimliliği, Binalarda Enerji Verimliliği, Enerji Verimli Ürün Teknolojileri, Enerji Verimli Ürün Teknolojileri, Yerinden Üretim ve Yenilenebilir Enerjiler (rüzgar, hidro, PV), İklim Değişikliği ve Enerji Verimliliği Enerji Verimliliğinin Emisyon Azaltımına Etkileri ve karbon ticareti, Atık Teknolojileri ve Enerji projeleri finansmanı ve teşvikler konularında paneller düzenlenecek.

 

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Erkan Ayan, MARKA olarak onaylı bölge planı doğrultusunda çalışmalarının tüm hızla devam ettiğini belirterek, enerji ve enerji verimliliğine yönelik projelerin sadece Doğu Marmara Bölgesinin değil Türkiye`nin ulusal önceliği olduğunu kaydetti. Özellikle sürdürülebilir enerji kaynaklarının en üst seviyede kullanılabilmesi için bu işbirliği zirvesini organize ettiklerini ifade eden Ayan, amaçlarının özellikle üretimin kalbi olan Doğu Marmara Bölgesinin kendi enerjisini üretme kapasitesini arttırmak olduğunu söyledi. Bu zirvede enerjiye ilişkin projesi olan tüm paydaşları bir araya getirmeyi hedeflediklerini ve zirvede enerji üreten, enerjiyi kullanan veya çözüm ortağı olan tüm herkesin paylaşım yapma imkanının olacağını belirten Ayan, bir çok firmanın karşılıklı işbirliği yapma ve görüşme imkanı da olacağını vurguladı.

 

Enerji zirvesine yüzü aşkın firmanın katılımını beklediklerini ifade eden Ayan, bilgi almak isteyen herkesin konusunda uzman panelistlerden ve firmalardan bilgi alma imkanının da sağlandığını söyledi. Ayan, tüm Doğu Marmara`nın 22-23 Şubat 2012`de Emex Otel`e davetli olduğunu sözlerine ekledi. (Kaynak: İHA)

www.haberciniz.biz

14.02.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR