Arçelik Ürünleri Amerika`da

ABD`de Net Sıfır Enerji Evi Equinox House`da Arçelik A.Ş.`nin Blomberg markalı ürünleri tercih edildi.

 

Net Sıfır Enerji Evinde

Arçelik A.Ş.`nin Blomberg markası, ABD`de enerji ihtiyacını tamamen güneş enerjisi ile sağlayan Net Sıfır Enerji Evi Equinox House`da tercih edildi. Dr. Newell tarafından tasarlanan Net Sıfır Enerji Evi, Chicago`ya 2,5 saat mesafede Urbana-Champaigne`de büyük bir site içinde inşa edildi. 2010`da faaliyete geçen Equinox House, mimari tasarımdan cihaz seçimine, aydınlatmadan enerji yönetimine her detayı titizlikle hesaplanan örnek bir proje.

 

195 m2 yaşam alanı ve 46 m2 garajdan oluşan bu evde geniş bir salon, 4 yatak odası, 2 banyo ile mutfak ve yemek odası yer alıyor. Elektrik şebekesinden bağımsız olan Zero Energy evlerden farklı olarak, "Net zero energy" sınıfında yer alan evde fotovoltaik paneller (PV) ile Güneşli günlerde elektrik enerjisi üretiliyor ancak depolanmıyor. Üretilen fazla elektrik enerjisi yerel şebekeye veriliyor, verilen kadar enerjiye ihtiyaç olduğunda elektrik şebekeden kullanılıyor ve böylelikle bir enerji faturası ödenmiyor.

 

Dr Newell`ın ailesi ile birlikte yaşadığı bu ev, bölgedeki saygın Üniversite ve liselerden yoğun ilgi görüyor. Binlerce ziyaretçi tarafından incelenen projede uygulanan teknoloji ve tasarım yaklaşımları Ashrae Journal Dergisi`nde peş peşe 10`u aşkın makale ile bilim ve endüstri dünyasına da duyuruldu.

 

65 m2 Evergreen fotovoltaik (PV) güneş enerjisi sisteminin kullanıldığı Equinox House`un yıllık enerji ihtiyacı sadece 11,000 kWh. Mimari ve yalıtım özellikleri sayesinde evin enerji ihtiyacının düşük olması, beyaz eşyalarda da en enerji verimli ürünlerin kullanılmasını önemli kılıyor. Çamaşır Makinesi, Bulaşık Makinesi ve Kurutucu olarak Arçelik`in Blomberg markalı ürünlerinin tercih edildiği Equinox House`da kullanılan A-%30 enerji tüketimine sahip ısı pompalı Kurutucu, Amerika`da kullanılan konvansiyonel kurutuculardan %50 daha verimli.

 

"Equinox House göstermiştir ki, Arçelik ürünleri geleceğin süper performanslı evlerinin gerektirdiği verimlilik ve kalite düzeylerini rahatlıkla karşılıyor."

 

Arçelik ürünlerinin performansı ile ilgili memnuniyetlerini belirten Newell ailesi, bulaşık makinesinin çalıştığını bile anlayamadıkları düzeydeki sessizliğinin, çamaşır yıkanırken hiç su görünmemesinin, ürünlerin düşük enerji ve su tüketiminin kendilerini şaşırttığını ifade ettiler.

 

Dr. Newell yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: ``Genel olarak Equinox House ilk yılında mükemmel peformans gösterdi. Herşey planlandığı şekilde devam ediyor. Enerji yanında evdeki iç hava kalitesi (CO2, VOC, ve Radon düzeyleri) de izlendi ve olumlu düzeyde seyretti. Equinox House göstermiştir ki Arçelik ürünleri, geleceğin süper performanslı evlerinin gerektirdiği verimlilik ve kalite düzeylerini rahatlıkla karşılıyor. Bu projede Arçelik`in sürekli desteği için teşekkür ederim. Bu işbirliği düzeyini devam ettirerek geleceğin sürdürülebilir, yüksek kaliteli ve konforlu evlerine birlikte çözümler geliştireceğimize inanıyorum.`` Dr. Newell ayrıca ısı pompalı kurutucu için ABD`de önemli bir gelecek gördüğünü de ifade etti.

www.haberler.com

28.03.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR