Engelli öğrencilere anlamlı hediye

Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri güneş enerjili akülü araba yaptı.

 

Daha önceden Güneş Enerjili otomobil yapan Mühendislik Fakültesi, bu kez Anadolu İş Okulu öğrencileri için kolları sıvadı.

 

Özel eğitim alan zihinsel engelli öğrencilerle birlikte projeyi hayata geçiren Hitit Mekatronik Kulübü öğrencileri yaptıkları akülü arabayı öğrencilere hediye etti.

 

Mühendislik fakültesinde düzenlenen törenle önce akülü arabanın test sürüşü yapılarak Anadolu İş Okuna teslim edildi.

 

Törene Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Osman Eğri, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Halil Aykul, Anadolu İş Okulu Müdürü Selami Polat ve öğrenciler katıldı.

 

Güneş enerjili araba monte edildikten sonra ilk test sürüşünü 5 yaşındaki Ahmet Karabıdak yaptı.

Güneş enerjili akülü araba 95 wattlık güneş panelinin, 145 wattlık aküyü şarj etmesi ile çalışıyor.

 

Çocuklar için tasarlanan akülü arabanın 2 ileri 1 geri vitesi bulunuyor

Akülü arabayı test eden engelli öğrenciler daha sonra da güneş enerjili otomobille gezdiler. Sırayla otomobile binen engelli öğrenciler sıra dışı bir gün yaşadılar.

 

Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği öğrencisi Yasin Can proje hakkında bilgi verdi

 

Yasin Can, baskı makinesi tamiratı sırasında Anadolu İş Okulu’ndaki engelli öğrencilerle tanıştıklarını belirterek, ALTERNATİF enerji kayaklarına ilgiyi uyandırmak için bu projeyi engelli öğrenciler birlikte hayata geçirdiklerini söyledi.

 

Aracın güneş enerjisi ile çalıştığını belirten Yasin Can, hareket halindeyken de akünün güneş enerjisi ile şarj olması sayesinde arabanın gün boyu kullanılabildiğini açıkladı.

 

SIRADA GÜNEŞ ENERJİLİ SAKAT ARACI VAR

Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği öğrencisi Yasin Can sıradaki projelerinin güneş enerjili sakat arabası yapmak olduğunu açıkladı.

 

Engellilerin kullandığı akülü tekerlekli sandalyelerin, akünün bitmesi nedeniyle bazen yolda kaldıklarını belirten Yasin Can, Akülü sakat arabasına güneş paneli koyarak, akünün sürekli şarj olmasını sağlayacaklarını açıkladı.

 

Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Eğri akülü arabanın Anadolu iş okuluna teslim edilmesi sırasında yaptığı açıklamada mühendislik fakültesi öğrencilerini tebrik etti. Eğri “Engelli öğrenciler için böyle bir projenin hayata geçirilmesi üniversitemizin sosyal sorumluluk anlayışı açısından son derece önemli” dedi.

 

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Halil Aykul ise engelli öğrencilerin topluma kazandırılması açısından önemli bir çalışma yapıldığını söyledi. Aykul “Hedefimiz engelli öğrencilerle üniversitemizi kaynaştırmak” dedi.

 

Anadolu iş Okulu Müdürü Selami Polat’ta açıklamasında, engelli öğrencilere kapılarını açan Hitit Üniversitesine teşekkür etti. Tören sonunda güneş enerjili akülü araba Anadolu iş Okulu’na hediye edildi.

www.corumkenthaber.com

29 Mart 2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR