Mersin Valisi Güzeloğlu Erdemli`de

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Türkiye`nin 2023 hedefleri doğrultusunda sanayicimiz ve esnafımız gelişen ve yenilenen teknolojiye karşı değişime hazır olmalı" dedi.

 

Vali Güzeloğlu, beraberinde Kaymakamı İbrahim Özefe ve daire amirleri ile birlikte Erdemli Sanayi Sitesi`ni ziyarete ederek, esnafın sorunlarını dinledi.

 

Esnaf Kerim Tat`ın ürettiği "güneş enerjisi paneli" hakkında bilgi alan Güzeloğlu, "Benim istediğim işte bu. Değişim böyle başlar. Türkiye`nin 2023 hedefleri doğrultusunda sanayicimiz ve esnafımız gelişen ve yenilenen teknolojiye karşı değişime hazır olmalı. Bu konuda hepimiz ev ödevimizi iyi yapmalıyız" diye konuştu.

 

Sanayi sitelerinde çalışan tezgahların ve dökülen alın terlerinin ülkenin geleceği açısından önemli olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, şöyle devam etti:

 

"Ahilik kültürünü benimseyerek çalışan ve ekonomimizin çekirdeğinde yer alan en büyük zenginliğimiz esnafımızdır. Ülkemizin birlik beraberliğine katkı sağlamaktadırlar. Bu noktada da ülkemizin gelişimine katkı sağlayan esnafımızın yanına gidiyor ve onların sorunlarını bizzat kendilerinden yani birinci ağızdan dinliyoruz. Çünkü makamların hepsi milletimize hizmet etmek, esnafımızın yaptığı işleri geliştirmek ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak için vardır. İşimizin özünde de insan var."

 

Konuşmanın ardından Güzeloğlu`na, Erdemli Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Erdoğan ile Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Hacı Süleyman Uygun tarafından teşekkür plaketi verildi.

 

Güzeloğlu, daha sonra Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü Konferans Salonu`nda gerçekleştirilen "Erdemli Koordinasyon Toplantısı"nda muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi. MERSİN / AA

www.sondakika.com

16 Mayıs 2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR