Silikiotis: "Enerji konusunda kendimize yeterli olmayı hedefliyoruz"

Silikiotis, Rum hükümetinin enerji konusunda kendine yeterli olmasını hedeflediğini söyledi.

 

Rum Ticaret Sanayi ve Turizm Bakanı Neoklis Silikiotis, Rum hükümetinin stratejisinin merkezinde, Güney Kıbrıs’ın, Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının artan kullanımı ve doğalgaz yataklarının değerlendirilmesiyle, aşamalı olarak enerji konusunda kendine yeterli bir hale gelmesi olduğunu ifade etti.

 

Haravgi gazetesine göre Brüksel’de düzenlenen “Mission Growth” konferansında konuşan Silikiotis, Güney Kıbrıs’ta üçüncü sanayi devrimine geçişle ilgili stratejileri henüz benimsenmemiş olsalar da, Rum hükümetinin, yeni bir enerji stratejisinin hayata geçirilmesinin olduğunu söylediğini aktardı.

 

Bu çabanın merkezinde, enerji karışımının farklılaştırılması olduğunu belirten Silikiotis, bu şekilde, Güney Kıbrıs’ın Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının artan kullanımı ve Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesindeki bulunan doğalgazın kullanılmasıyla Güney Kıbrıs’ın enerji açısından kendi kendine yeterli olacağını ifade etti.

 

Silikiotis, güneş, rüzgar ve biyokütle olmak üzere üç enerji çeşidinde yatırım yaptıklarından da söz etti.

 

Güney Kıbrıs’ın AB Dönem Başkanlığını üstlenecek olmasına da değinen Silikiotis, daha iyi bir Avrupa için çalışacaklarını belirtti.

www.gundemkibris.com

30.05.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR