Kentler ``kontrollü patlatmayla`` dönüşecek

Kentsel dönüşüm projeleri kapsamındaki bazı yıkımlarda patlatma yöntemi kullanılacak.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi çalışmaları kapsamında hazırlanan kentsel tasarımlarda hem çevreye zarar vermeyen hem de enerjiyi savurmayan yapıların özendirildiğini belirtti.

 

Bayraktar, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamındaki yıkımlarda kullanılacak yöntemlerin araştırıldığını ifade ederek, bunlar arasında patlatma ve makinelerle yıkımların da olacağını anlattı.

 

``Modern, teknolojik ve ayrıştırma yapabilen makinelerle patlatma sistemi nasıl oluyor araştırıyoruz. Zaman içinde zaten bu sistem de kendisini geliştirecek`` diyen Bayraktar, ``Türkiye`yi yeşillikleri, bahçesi ve parkı olan evlere kavuşturacağız. Gelişmiş, refah seviyesine ulaşmış ülkelerin, toplumların yaptığını biz de ülkemizde yapmaya çalışıyoruz`` diye konuştu.

 

Dönüşüm kamu binalarından başlayacak

"Bu yasayla sanki vatandaşlar evinden, yerinden edilecek gibi bir imaj yaratılmak isteniyor" diyen Bayraktar, "Bu imajı da kırmak için dönüşüme kamu binalarından başlayacağız. Kamu binalarından sonra vatandaşla anlaşmaya dayalı esastan yürüyeceğiz" şeklinde konuştu.

(ANKARA - Duygu Can/Esra Altınmakas)

www.aa.com.tr/tr

29.06.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR