"Formula Araç Yarışları"

Malatya İnönü Üniversitesi`nde Ar-Ge çalışması olarak üretilen güneş enerjili araç Apricar, "ALTERNATİF Enerjili Formula Araç Yarışları"na iddialı gitti.

 

"ALTERNATİF Enerjili Formula Araç Yarışları", Kocaeli`de 15 Temmuz`da 57 üniversitenin katılımıyla düzenlenecek. Güneş Enerjili Araç Yarışması`nda Malatya İnönü Üniversitesi`ni temsil edecek olan araç, iddialı olarak Kocaeli`ye gitti.

 

Geçen yıl 36 üniversite arasında 20`nci olan Apricar, 300 kilogramdan 220 kilograma düşürüldü. Güneş enerjili aracın yapım koordinatörü İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif Memmedov başkanlığında üniversite öğrencileri tarafından Ar-Ge çalışmaları kapsamında yapılan Apricar`ı yarışta kullanacak olan sürücü Günay Ekici, Apricar`ı 220 kilograma düşürmeleri nedeniyle daha da iddialı olduklarını söyledi.

 

İzmir`de iki yıldır düzenlenen Üniversitelerarası Güneş Enerjili Araç Yarışması`nda Malatya İnönü Üniversitesi`nin kendi kategorisinde bir kez 20`nci olduğu, bir kez de mansiyon ödülü aldığı kaydedildi. Malatya (İHA)

www.haberler.com

10.07.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR