IEA, Irlanda`yı 2020 hedefi konusunda uyardı 

2020 taahhütlerinde geri adım atmayan Irlanda`yı oldukça başarılı bulan IEA tarafından buna karşın ülkenin henüz kat etmesi gereken önemli bir yol olduğu belirtildi.

 

IEA (Uluslararası Enerji Ajansı) tarafından dün yayınlanan, Irlanda`nın enerji politikalarının değerlendirildiği raporda Irlanda`nın bugüne kadar oldukça başarılı çalışmalara imza attığı ifade edilirken yenilenebilir enerji teknolojilerine ve enerji verimliliğinin geliştirilmesi yönünde çalışmalara daha fazla yatırım yapılması yönünde çağrıya yer verildi.

 

IEA Başkan Yardımcısı Maria van der Hoeven "Bir çok ülkenin temiz enerji taahhütlerinden uzaklaşmakta olduğu bir dönemde Irlanda, son derece cesur davranarak hedeflerinden geri adım atmadı. Oldukça yol kat edildi ancak yapılması gerekenler bitmedi. Henüz rahatlayıp, gevşeme zamanı değil" açıklamasında bulundu.

 

Avrupa`nın en iyi rüzgar ve okyanus enerjisi kaynaklarına sahip olan Irlanda, 2020 itibariyle elektriğinin yüzde 40`ını yenilenebilir kaynaklardan elde etmeyi planlıyor. Dünya genelinde en iddialı hedefi ifade eden bu rakamın büyük kısmının rüzgardan sağlanması planlanıyor. Halihazırda Irlanda`nın elektriğinin üçte ikisi gaza dayalı üretimden elde ediliyor olması enerji güvenliğine ilişkin endişelerin başlıca nedenlerinden.

www.geleceginenerjisi.com

12 Temmuz 2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR