Akaydın Atatürk Kültür Parkı`nı İnceledi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, güneş enerjisiyle aydınlatılmaya başlanan Atatürk Kültür Parkı`nı inceledi.

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya`nın en büyük parklarından biri olan ve güneş enerjisiyle aydınlatılmaya başlanan Atatürk Kültür Parkı`nı inceledi. Başkan Mustafa Akaydın, güneş enerjisiyle aydınlatılan parkı gezerek, yetkililerden bilgi aldı. Başkan Akaydın, park ışıklandırmanın çok güzel olduğunu, bunun güneş enerjisiyle yapılmasının daha güzel bir mutluluk olduğunu söyledi.

 

Başkan Akaydın, "Güneşkent Antalya Projesi`nin meyvelerini almayı sürdürüyoruz. İlk olarak Güneşev Projesi hayata geçti. Şimdi Atatürk Kültür Parkı güneş enerjisiyle aydınlatılıyor. Biz vatandaşlarımıza güneşten nasıl elektrik elde edebileceğimizi öğretiyoruz. Bunun gelişerek Antalya`ya yayılmasını istiyoruz. Antalya güneşi çok iyi değerlendirmelidir. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak güneş enerjisini birçok projemizde kullanmayı sürdüreceğiz" dedi.

 

850 AYDINLATMA ARMATÜRÜ

Proje kapsamında 3 aylık bir çalışmayla 850`den fazla aydınlatma armatürünün revizyonunun tamamlandığı, aydınlatmanın revize edilmesiyle birlikte yüzde 60`a yakın tasarruf sağlanacağı kaydedildi. Son tüketimin ise güneş enerjisinden karşılanacağı belirtildi. Atatürk Kültür Parkı`nın koşu yoluna konulan 5 adet dinlenme ünitesi üzerine yerleştirilen güneş panelleri ve 30 noktaya yerleştirilen güneş panelli aydınlatma direkleri ile parkın aydınlanacağı, projeye harcanan paranın, elektrik enerjisi tasarrufuyla 3 yılda amorti olacağı ifade edildi. Antalya (İHA)

www.haberler.com

22.08.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR