Alabalık Üreticilerine Yenilenebilir Enerji Tanıtıldı

Keban ilçesinde alabalık üreticilerine yönelik yenilebilinir enerji ve güneş enerjisiyle ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

Elazığ İli ve İlçeleri İç Su Ürünleri Yetiştiricileri ve Üreticileri Birliği Başkanlığı ve Anel Enerji organizesiyle birlik üyesi üreticilere Keban İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Hacıfevzi Efendi Konferans Salonu`nda yenilebilinir enerji ve güneş enerjisi bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

Anel Enerji Sorumlusu Elektrik ve Elektronik Mühendisi Taner Filinta, toplantıda yaptığı konuşmada, balıkçılık alanında yenilebilinir enerjiyle ilk önce iş yeri ve evlerin enerji ihtiyacının belirlendiğini, daha sonra bu ihtiyacının karşılandığını söyledi.

 

Güneş veya rüzgar gibi ALTERNATİF enerji tesisleri kurularak alabalık üretim alanlarının aydınlatılabildiğini ifade eden Filinta, "Bu şekilde çevreyi kirletmiyoruz. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kırsal Kalkınma Programı ve AB hibeleri kapsamında tam çizilmiş enerji projelerine tüzel kişilerde 600 bin, bireysel olarak 150 bin liraya kadar hibe yardımı yapılabilmektedir" dedi.

 

Elazığ İli ve İlçeleri İç Su Ürünleri Yetiştiricileri ve Üreticileri Birliği Başkanı Tuncay Kaya da balıkçıların daha profesyonel enerji sistemlerini tesislerine kurmalarını istediklerini söyledi.

 

Kaya, "Birlik üyeleri teknolojiye ayak uydurarak tesislerini aydınlatma ve kamera sistemlerine geçmelerini istiyorum. Tüm üreticiler bu konuları ciddiye almalıdır. Teknolojiye ayak uydurmadığımız da balıkçılık dalında pazar payımızı düşürerek yitireceğiz. Herkes özveriyle bu konu üzerinde dursun" dedi. (AA)

www.haberler.com

28.09.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR