Bosch Solar fotovoltaik stratejisini gözden geçiriyor

Robert Bosch GmbH fotovoltaik sektörüne yönelik stratejisini belirlemeye çalışıyor.

 

Bosch`un güneş enerjisi sektöründeki konumunu değerlendirdiği bildirildi.

Alman Stuttgarter Zeitung gazetesinde yayınlanan bir haberde şirketin sektörden tamamen çıkmak dahil tüm opsiyonları değerlendirdiği ifade edildi.

 

Haberde Robert Bosch GmbH için 3.500 çalışanı ve 800 milyon avro geliri olan bu alandan tamamen çıkmanın olası görülmediği bildirilirken, şirketin Asyalı bir üretici ile işbirliğine gidebilmesinin de olası olduğu ifade edildi.

 

Robert Bosch GmbH 2008 yılında 1.1 milyar avroluk bedel ile Ersol`u satın alarak fotovoltaik sektörüne giriş yapmıştı.

 

Bununla birlikte Bosch Solar geçen yılın Haziran ayında duyurduğu Malezya`da yer alacak 640 MW`lık fotovoltaik panel üretim fabrikası yatırımını yıl başında erteleme kararı almıştı. Şirket ayrıca 500 milyon avroluk yatırım ile kurduğu Almanya, Erfurt`taki ince film üretim işletmesini de bu yılın Ağustos ayında kapatmıştı.

 

Robert Bosch GmbH CEO`su Franz Fehrenbach yıl başında yaptığı bir açıklamada fotovoltaik sektörünün dengeye ulaştığında sektörde 20 modül üreticisinin kalacağı öngörüsünde bulunmuştu. Fehrenbach geçen ay yaptığı bir açıklamada ise Bosch`un güneş enerjisinde uzun vadeli bir yatırımcı olmak ile birlikte uzun vadenin ebediyen anlamına gelmediğini söylemişti.

 

Bosch Türkiye Temsilcisi Steven Young ise Mayıs ayında yaptığı bir açıklamada Bosch`un Türkiye`de anahtar teslim projeler üreteceğini açıklamıştı.

www.yesilekonomi.com

16.11.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR