Sharp Solar satış gelirlerini yüzde 22 arttı

 

Büyüyen Japon iç pazarı şirketin satışlarında olumlu etki yapıyor.

Japon güneş enerjisi sistemleri üreticisi Sharp Solar`ın satışlarının yükseldiği bildirildi. Şirketten yapılan açıklamada 30 Eylül`de biten Japon mali yılının ikinci çeyreğinde Sharp Solar`ın satışlarının bir önceki mali yılın aynı dönemine göre yüzde 22 oranında artarak 51.1 milyar yen seviyesine yükseldiği açıklandı.

 

Açıklamada şirketin sevkiyatlarının bir önceki çeyreğe göre yüzde 15 oranında arttığı bilgisi verilirken dönemsel operasyonel kayıpların ise 5.3 milyar yen olarak gerçekleştiği ifade edildi.

 

Açıklanan son rakamlara göre şirket bu dönemde Japonya`da gerçekleşen güneş paneli satışların yarıya yakınını tek başına gerçekleştirmiş oldu.

 

Japon hükümetinin yenilenebilir enerji yatırımlarına yönelik teşvikleri yükseltmesinin de etkisi ile Temmuz-Eylül döneminde Japonya`daki güneş paneli satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 80 artarak 627 MW olarak gerçekleşmişti.

 

Kuruluşu 1912 yılına dayanan Japon elektronik devi tarihinin en sıkıntılı dönemlerinden birini geçirirken Sharp`ın hisse değerleri 1974`den beri en düşük seviyeye gerilemişti.

 

Geçen ay gerek Japon Kyodo News gibi yerel, gerek ise Financial Times ve Wall Street Journal gibi uluslararası haber kuruluşları şirketin çeşitli bankalar ile olan görüşmelerinde Sharp Solar`ın Avrupa ve ABD pazarından çekilmesi ihtimalinin değerlendirildiği bildirilmişti.

 

Şirket bu açıklamaları doğrulayan veya yalanlayan bir açıklama yapmamak ile birlikte şirketin Başkanı Takashi Okuda Sharp Solar`ın odağını Avrupa ve ABD`den, hızla büyüyen Asya pazarına kaydıracağını, ayrıca 2010 yılında 305 milyon dolar bedel ile satın aldığı  ABD`deki Recurrent Energy LLC şirketi üzerindeki seçeneklerini değerlendirdiğini söylemişti.

www.yesilekonomi.com

20.11.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR