Kocaeli`de Trafik Işıklarında Led Lamba Dönemi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent gelenindeki sinyalizasyon sistemlerinde LED lamba uygulamasına geçti.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent gelenindeki sinyalizasyon sistemlerinde LED lamba uygulamasına geçti. LED lambalar, trafik işaretlerinin daha canlı görünmesini sağlarken diğer yandan da elektrik tasarrufu sağlıyor. LED lambalar diğer sisteme göre yüzde 75 enerji tasarrufu sağlarken, güneşli havalarda da uzaktan rahat görülebilmesi trafik güvenliğini de artırıyor.

 

Özellikle kavşaklarda yaya ve araç güvenliğini sağlamak üzere yer alan trafik lambalarında yeni teknolojiler kullanılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü de Trafik Sinyalizasyon Sistemlerinin imalat, bakım ve onarımını gerçekleştiriyor. Kent geneli Sinyalizasyon Sistemleri, Sinyalizasyon Kontrol Merkezi, Akıllı Ulaşım Yöntemleri, Yeşil Dalga Uygulaması, LED Lamba Uygulaması gibi teknolojik oluşumlarla yürütülüyor.

 

Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmalar kapsamında yüksek enerji ve düşük görünürlülüğe sahip Akkor Flaman Lamba Sisteminden, enerji sarfiyatı çok düşük ve yüksek görünürlülüğe sahip LED lamba sistemine geçti. Trafik Sinyalizasyon Sistemlerinde kullanılan LED`ler, akkor telli lambalara göre çok daha uzun ömürlü olmakla birlikte trafik lambası uygulamalarında 10 yıldan fazla hizmet veriyor. Yüksek kontrast, parlaklık ve geniş görüş açısına sahip ışık kaynakları olan LED`ler, klasik trafik lambalarının parlaklığını elde etmek için harcanan enerjiden yüzde 75 daha az enerji harcıyor.

 

Öte yandan klasik lambalara göre daha dayanıklı olan LED sistemi, şok, titreme ve darbelerden, olumsuz hava şartlarından etkilenmiyorlar. Yüksek ve düşük sıcaklıklara dayanıklı ve güneş altında görünürlükleri yüksek olan LED`ler, yapısında cıva gibi ağır metaller ve halojen gazları bulundurmuyor.

 

LED sistemli lambalar, çok kısa zaman aralıklarında yanıp sönebilmeleri, istenildiği şekilde dizilebilmeleri sayesinde sadece uyarı ışığı olarak değil aynı zamanda Geri Sayım Sistemleri ve Yaya Figürlerinde de kullanılarak trafik güvenliğine önemli katkı sağlıyor. KOCAELİ (İHA)

www.haberler.com

29.01.2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR