IRECTURKEY 2013 Yenilenebilir Enerji Konferansı Yapıldı

Istanbul Marriott Asia Otel`inde düzenlenen irecturkey 2013 Uluslararası Yenilenebilir Enerji Konferansında sektör ile ilgili değerlendirmeler yapıldı.

 

Organizasyonunu CTN Centre’in yaptığı 30 Nisan 2013 tarihinde Istanbul Marriott Asia Otel’inde düzenlenen Uluslararası ‘Yenilenebilir Enerji Konferansı’nda sektör ile ilgili değerlendirmeler yapıldı.

 

Konferansta düzenlenen 5.forumda sektördeki son gelişmeler, ulusal ve uluslararası pazardaki yenilikler ve yeni ticari ilişkiler hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

 

Konferans organizatör firma’dan Evgeny Oakes’ın açılış konuşmasının ardından bakanlık müsteşarı Atilla Gürbüz konuşmasıyla devam etti.

 

Yenilenebilir enerji piyasasında gelecekteki umutları başlıklı 1.Forumda konuşmacılar Türkiye ve yenilenebilir enerji devrimi - genel görünüm ve pazar eğilimleri, Türkiye`de ticari olarak yeşil enerji isini geliştirme, Bölgedeki yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını arttırmak için atılması gereken adımlar nelerdir? Rüzgar veya güneş enerjisi Türkiye için büyük potansiyele sahip mi? Yenilenebilir enerji piyasasında risk yönetimi ve analitik bakış açısı, Türkiye yenilenebilir enerjideki şu anki tarife ile yatırımın geriye dönüşü daha iyi nasıl sağlanır ve Ulaşım ve Enerji sektörlerinde yenilenebilir enerji - enerji krizine çözüm hakkında bilgiler verdiler.

 

2.Forum olan rüzgar enerjisi ilgili konuşmacılar Rüzgar enerjisinde lisanslandırma, en yeni teknoloji uygulamaları, yenilikler ve seçimler, Operasyon verimliliği, Fırsatlar ve proje geliştirme, Türk rüzgar enerjisi pazarında birleşme ve satın alma fırsatları ve Türk rüzgar enerjisi satışı konularında değerlendirmelerde bulundular.

 

Öğleden sonra devam eden konferansta 3.Forumda güneş enerjisi masaya yatırıldı. Bu forumda güneş enerjisinde lisanslandırma, En yeni teknoloji uygulamaları, yenilikler ve seçimler, Operasyon verimliliği ve Fırsatlar ve proje geliştirme konuları hakkında bilgiler verildi.

 

4.Forum olan proje geliştirme ve yönetimi, aşamaları, yapıları ve riskleri forumunda Proje bitirmek için en önemli sorunlar nelerdir? Tarife ve talep hacmi gelişme aşamasında dikkate alınmalı mı? Yerel uzmanlık ile bölgeler inşa etme ve koruma becerisinin ekonomik faydaları nelerdir? Bölgede üretim yapmanın lojistik zorlukları nelerdir? Lojistik yükleme Teknolojilerinin etkileri ve bakım maliyetleri nelerdir konularında konuşmacılar açıklayıcı bilgiler verdiler.

 

Son ve 5.Forum olan Yatırım, fırsatlar, proje finansmanı ve kredi başlıklı forumda katılımcılara Bölgede yatırım ihtiyacı var mısır ve olmalı mıdır? Türkiye`deki yenilenebilir enerji sektöründe halihazırdaki yatırımlar, Yenilenebilir projeler ve risk miktarının modellemesi, Türkiye`de yenilenebilir enerji yatırımlarının bankalarca kabul görmesi, Proje finansmanı ve borç ve Yenilenebilir enerji projeleri için kamu özel sektör ortaklığı konuları görüşüldü. (GüneşHaber)

www.guneshaber.net

01.05.2013

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR