İskenderiye Valiliği Yeni Güneş Enerjisi Projesi Başlattı

İskenderiye Valisi Muhammed Abbas, son zamanlarda Mısır için çok büyük faydalar sağlayacak, ülkenin en önemli projelerinden biri olarak tanımlanan, Don Bosco Enstitüsü ile işbirliği içinde yeni bir fotovoltaik güneş enerjisi projesi başlattı. İskenderiye ve Mısır boyunca hem eğitim kurumlarını güçlendirmek için çalışan hem de bu konuda çok önemli bir rol oynayan Don Bosco Enstitüsü ve projeyi anlattı.

 

Proje için fikir ve diğer gerekli yedek parçaları ile birlikte ülkenin ilk tam güneş pili, Almanya`dan ithal edildi. Alman, Polonya ve İtalya himayesinde 2009 yılında tekrar başladı. Ülkenin ilk invertör ( ALTERNATİF akım doğrudan akımlardan enerji akışına dönüştüren bir elektrik dönüştürücü ) geliştirmek için planları, Don Bosco Enstitüsü çatısında bir fotovoltaik işleme sistemi kurulumu uygulanarak, gece enstitünün yolları için aydınlatma sağlamak için 2011 yılında başlayarak, 10 kWp’lık elektrik dağıtım istasyonları da enstitünün çatısına monte edildi.

 

Abbas ayrıca bölüm öğrencilerine ve bunun yanında elektrik ve makine mühendisliği öğrencilerine ek enerji sistemleri dersleri ekledi. Bu dersler, öğrencilerin ellerindeki teknolojiyi anlama ve ilerletmek ayrıca büyümesini sağlayarak evlerde kullanımı konusunda İtalya Teknik Bölümü tarafından verildi.

 

Enstitü`nden teknisyen olarak mezun olanlar Mısır’da ayrıcalıklı olarak yurtdışında görevler alabilecekler. Mısır hükümeti ek olarak Avrupa Birliği arasından, Almanya, Polonya ve İtalya imzalanan işbirliği protokolleri sonucunda Enstitüsü tarafından verilen diploma & belgeleri kabul etmeye hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

 

Abbas güneş enerjisinin temiz, yenilenebilir ve emisyon kapalılığı dikkate alınarak, projenin umut verici bir geleceğe sahip olduğunu belirtti. Güneş panelleri her beş yılda sadece bir kez bakım gerektirip, 25 yıl performans garantilidir ve aynı zamanda son derece ekonomik olduğuna dikkat çekti.

 

Enstitüsü`nde düzenlenen bir kutlama sırasında, Abbas Enstitü`nün ilk elektronik laboratuvarı ve güneş enerjisi santrali açılışına ek olarak, yeni mezunların eğitim diplomalarını ve güneş enerjisi üretiminde sertifika verilmesi ayrıcalığı ile onurlandırıldı.

 

Kutlamaya Piotr Puchta, Mısır Polonya Büyükelçisi Michael Bock, Mısır Alman Büyükelçisi ve Mısır İtalya Büyükelçisi Maurizio Massari de destek verdi. (Kaynak:Internet )

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR