Çin güneş enerjisi desteğinde sınırlama getirdi

 

Çin yönetimi güneş enerjisi desteklerine firma bazlı sınırlama getirdi

 

Çin yönetimi, güneş enerjisi sektörüne sağlanan desteklerden yararlanmak için başvuran 500 üretim firmasından yalnızca 109’unun başvurusunu kabul etti.

 

Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’na yapılan açıklamasında değerlendirmenin firmaların ürettikleri güneş pillerinin asgari verimlilik oranları, polisilikon ile ekipman üretim kapasiteleri ile çevresel şartları karşılamaları gibi kriterlerin baz alındığı bildirildi.

 

Bakanlık tarafından hazırlanan liste ve listede yer almak için başvurular 6 ayda bir yenilenecek iken, listede yer almayan firmalar ise ülkenin yerli güneş enerjisi sektörünü destekleyen politikalardan yararlanamayacak, kamu ihalelerine giremeyecek ve ihracat vergi indirimlerinden yararlanamayacaklar.

 

Bakanlığın açıkladığı listede Canadian Solar, Yingli, Trina ve JA Solar gibi sektörün önemli firmaları bulunurken, LDK Solar, Renesolar ve son dönemde Suntech’in fabrikalarını satın alması dolayısı ile gündeme gelen Shunfeng ise yer almadı.

 

Hemen her şehrinde güneş enerjisi sektörüne yönelik üretim faaliyeti gösteren bir fabrikanın bulunduğu Çin’de ülke yönetimi sektörde oluşan aşırı üretim kapasitesinden kaynaklanan verimsizliğin ve risklerin önüne geçmeye çalışıyor.

www.yesilekonomi.com

08.01.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR