GENSED Kuruluşunun 5. Yıldönümünü Kutladı

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED)’ in 5. Kuruluş Yıldönümü Barbaros Point Hotel’de düzenlenen yemekle kutlandı.

 

İhlas Fuarcılığın katkılarıyla düzenlenen ve güneş enerjisi alanında faaliyet gösteren kişiler ile kuruluş temsilcilerinin bir araya geldiği gecede konuşan GENSED Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şener Oktik, GENSED bünyesinde, fotovoltaik değer zincirindeki paydaşları bir araya getirmeyi amaçladıklarını belirterek, “Şu an üye sayımız 125 kişiye ulaştı. Bu sayıyı 200’e çıkarmayı hedefliyoruz. Yönetim Kurulumuzda Anadolu’daki firma temsilcilerinin de katılımını sağlamak istiyoruz. Çok çeşitli spektrumda birçok paydaşı bir araya getirerek, sektörü ayağa kaldırmayı planlıyoruz. Sektörümüzdeki gelişmelerle ilgili üyelerimizi bilgilendirmek, onların taleplerini idari mekanizmaya iletmek, seminer ve konferans gibi etkinlikler düzenlemek ve sektörde aracılık rolünü üstlenmek gibi amaçlarımız var” şeklinde konuştu.

 

“Sektör ya canlanacak ya da yok olma tehlikesiyle baş başa kalacak”

2011 yılında dünya fotovoltaik sektöründe 13 milyar dolarlık ciro yapıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Oktik, 2013 cirosunun bu rakamın altında kaldığını ama 2015 yılında sektörün toparlanarak 2015 değerlerini yakalayacağını düşündüklerini iletti. Fotovoltaik sektöründe şu anda araz talep dengesizliği yaşandığına işaret eden Prof. Dr. Oktik önümüzdeki döneme yönelik sektörün önünde iki senaryonun bulunduğunu belirtti. Birinci senaryoya göre, arz talep dengesizliği nedeniyle; sektörde birçok firmanın iflas edeceğini ve sektörün yok olma tehlikesiyle karşılaşacağının öngörüldüğünü aktaran Prof. Dr. Oktik, ikinci senaryoya göre ise, arz talep dengesinin oturacağını ve sektörün canlanacağının düşünüldüğünün altını çizdi. Prof. Dr. Oktik, “Fotovoltaik sektörü canlanıyor. Bu canlanma, bizim ilerlememizi ya da yok oluşumuzu gösterecek” şeklinde konuştu.

 

“Yapılması gereken çok iş var”

GENSED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Erkan da güneş enerjisi alanında faaliyet gösteren birçok kuruluşun yetkili ve temsilcilerinin GENSED’in Yönetim Kurulu’nda olmak istediklerini vurgulayarak, “Yapılması gereken çok iş var. Hep beraber güneş enerjisi sektörünü hareketlendirmeye çalışacağız. Dernek bünyesinde her ayın ilk çarşambası toplantılarımızı gerçekleştireceğiz” dedi. Lisansız elektrik üretimi projelerinde sıkıntı yaşandığına dikkat çeken Erkan, mahsuplaşma ve çet düzenlemelerinde sorun yaşandığını aktardı.

www.ALTERNATIFENERJI.com

17 Mart 2014

 

-.-

 

İletişim / Contact

GENSED

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği

Turkish Photovoltaic Industry Association

 

Adres / Address

Bayar Cad. İclal Ataç İş Merkezi No:84 K:4 D:8

Kozyatağı / İstanbul, Türkiye

 

Telefon / Phone

+90 216 455 35 00

 

E-posta / E-Mail

info@gensed.org

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR