Fukuşima yaralarını güneşle sarmaya devam ediyor

Japon Marubeni şirketi, Fukuşima`da mega güneş enerjisi projesinin inşaatına başladı.

 

Sabancıların Temsa`daki yeni ortağı Japon Marubeni Corporation şirketi, adı nükleer felaketle özdeşleşen Fukişima, Iwaki`de, mega güneş enerjisi projesinin inşaatına başladığını açıkladı.

 

Proje, Marubeni’nin sahip olduğu Mibugawa Power Company ve diğer iki şirket tarafından yürütülüyor ve Kasım 2014 yılında tamamlanması bekleniyor. Marubeni Corporation geçtiğimiz ayın başlarında inşaata başlayacağını duyurmuştu.

 

Enerji santralinin yılda yaklaşık 2,5 milyon kWh elektrik üretimi yapması bekleniyor. Bu da 700 evin elektrik ihtiyacını karşılamaya yetiyor.

 

1858 yılında Japonya`da kurulan Marubeni, 100 milyar doları aşan cirosu ile dikkat çekiyor. 4 bin çalışanı bulunan firma Türkiye`deki çalışmalarına 1965 yılında başladı. Marmaray projesi içerisinde de yer alan şirket, Komatsu inşaat makinelerini Temsa ile birlikte pazarlıyor ve Erdemir, İşdemir, Karademir gibi demir - çelik fabrikalarıyla ortak projeler gerçekleştiriyor.

 

JFE Holding’in çelik üretimi ve ağır sanayi birimi olan JFE Mühendislik Şubat ayında Fukuşima’da 76.5 hektarlık eski bir golf sahasında 26.2 MW’lık güneş enerjisi santralinin yapımına başlamıştı.

Haber-Çeviri-Derleme: Sabiha Kötek

www.enerjigunlugu.net

08 Mayıs 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR