İsveçli güneş enerji uzmanı Midsummer CIGS güneş hücrelerinde yeni bir verimlilik rekoruna imza attı

 

Düşük maliyetli esnek ince film CIGS güneş hücreleri imalatında kullanılan üretim hatlarının önde gelen tedarikçilerinden Midsummer, 156 x 156 mm güneş hücresinde açık alan verimliliğini yüzde 15’ten yüzde 16,2’ye çıkartarak güneş hücrelerinin verimliliğini artırdığını bildirdi. Bu artan enerji verimliliği ince film CIGS güneş hücrelerinin ticari durumunu ve alımlılığını daha da artırıyor.

 

Midsummer yakın zamanda 156 x 156 mm’lik güneş hücresinin tamamında açık alan verimliliğini yüzde 16,2’ye çıkardı. Güneş hücresi normal üretim koşumunda üretildi ve işlem şimdiden üretim hattında uygulanmaya başlandı.

 

“Güneş hücresinin paslanmaz çeliğe imal edildiği, kadmiyum içermediği ve üretimin bütün tabakalara (tampon tabaka dâhil) püskürtmeyle bırakım yapıldığı komple kuru bir vakum işlemi olduğu göz önüne alındığında, mühendislerimizin bu başarısı gerçekten etkileyici, diyor Midsummer’in Genel Müdürü Sven Lindström.

 

Ucuz, hafif ve esnek modüller

Midsummer’in üretim sistemiyle güneş hücreleri ayrı ayrı üretiliyor ve daha sonra birleştirilerek kristal güneş hücreleri gibi modüller haline getiriliyor. Bu yöntemle ucuz, hafif ve esnek modüller her türlü ölçü ve biçimde imal edilebiliyor.

 

Komple kuru vakum işlemi daha az temiz oda ihtiyacı gerektirir. Üretim safhasında kadmiyumdan kaçınmak üretim personeli açısından istenir ve aynı zamanda düşük maliyetli CIGS güneş hücreleri imalatına başlamayı da kolaylaştırır.

 

Piyasa çatı tipi tesisatlara doğru kayıyor

“Küresel güneş hücreleri piyasası bir paradigma değişikliğiyle karşı karşıya” diyor Midsummer’in Genel Müdürü Sven Lindström ve ekliyor “Avrupa’da gitgide daha az büyük güneş enerji parkları inşa ediliyor. Onun yerine, şehirlerdeki büyük binalarda tesisat kurulumuna odaklanılıyor. Hafif ve esnek ince film güneş hücreleri bu kullanım için idealdir. Güneş enerjisini üretildiği yerde yerel olarak kullanmak hem ekonomik hem de çevresel olarak daha faydalı.”

 

“Midsummer’in amacı, teknolojimizin hafif ve esnek güneş panelleri piyasa segmentinde lider olması ve şirketimizin bu hızla büyüyen segmentle beraber büyümesi.”

www.solarexmagazine.com

14.05.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR