Sürdürülebilir Yeşil Binalar İçin Çalıştay Düzenlendi

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı, sürdürülebilir yeşil binalarla ilgili yol haritasını sonuçlandırmak için çalıştay düzenledi.

 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk`ün başkanlığında gerçekleştirilen "Sürdürülebilir Yeşil Bina Belgelendirme Sistemine İlişkin Yönetmelik Çalıştayı"na, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile sektör ve üniversite temsilcileri katıldı.

 

Çalıştayda, iklim değişikliği nedeniyle sera gazı salımlarının, birinci kirletici karbondioksit ile ikinci kirletici metan gazının olumsuz etkilerinin her geçen gün arttığı vurgulandı. Ayrıca enerjide dışa bağımlı Türkiye`de, enerjinin yüzde 37`sinin binalarda kullanıldığına işaret edilerek, bu miktarın azaltılması gerektiği kaydedildi.

 

Bakanlık olarak bu salınımları ve enerji tüketimlerini azaltma potansiyeli sunan yeşil binaların önemsendiği, daha kaliteli, enerji ve kaynakları daha az tüketen, az atık oluşturan, çevreyi az kirleten, sera gazı salımlarının azaltılmasının yanı sıra gürültü kirliğini minimize eden, çevreyle uyumlu, yaşanabilir binalar yapılmasının ana hedefler arasında bulunduğu bildirildi.

 

Çalıştayda ayrıca hedeflere ulaşabilmek ve çevre dostu sürdürülebilir yeşil binaların yapımının hız kazanması için Bakanlıkça hazırlanan yönetmeliğin yürürlüğe girmesinin gerekliliği ortaya konuldu. Ankara (AA)

www.haberler.com

20.06.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR