Avusturya 0.46 - 0.30 Euro ( Yatırım desteği )
Belçika 0.45 Euro ( 20 yıl garantili devlet alımı )
G.Kıbrıs 0.391 Euro / kWh evler için
Çek Cumhuriyeti 0.479 Euro / kWh
Fransa 0.30 - 0.40 Euro / kWh ( 20 yıl garantili devlet alımı )
Almanya 0.3796-0.4921 Euro / kWh ( 20 yıl garantili devlet alımı )
Yunanistan 0.45-0.50 Euro / kWh ( 20 yıl garantili devlet alımı )
İtalya 0.36-0.49 Euro / kWh ( 20 yıl garantili devlet alımı )
Portekiz 0.28-0.45 Euro / kWh ( 15 yıl garantili devlet alımı )
İspanya 0.23-0.44 Euro / kWh ( 25 yıl garantili devlet alımı )
Yaygın kullanılan birçok ülkede enerji alım fiyatları ile birlikte belli oranlarda devlet yatırım hibe teşvikleri, vergi indirimleri ve kredilendirme sistemleri mevcuttur.
Çevre dostu, yerli ve yenilenebilir, temiz enerji kaynağımız GÜNEŞ ENERJİSİ ile elektrik faturalarınızı sıfırlamak, bedava elektrik üretmek, fazlasını geri verip mahsuplaşmanız, hatta GES Güneş Enerji Santralı kurup elektrik satmanız, yatırımcı olmanız artık mümkün. Güneşten elektrik üretiminde ilk yatırım çok önemli. Bunun için de tasarım ve projelendirme ile birlikte sanal değil gerçek / ciddi simülasyon gerekli. Ekipman seçiminde profesyonellik ve tecrübe gerekli. Sektörel bilgi kirliliği ciddi risk. Tüm dünya ve Avrupada kullanılan markalı, kaliteli, belgeli ve garantili ürünler için güvenilir çözümler üretiyoruz. Hem de ulaşılabilir, uygulanabilir, işlevsel ve ekonomik;
- . -
ELEKTRİĞİ EVDE ÜRET FAZLASINI DEVLETE SAT ...
Bu kanun teklifinin kabul edilmesiyle birlikte çok şey değişecek ...
Yenilenebilir enerji kanun teklifi kabul edilirse evde güneş enerjisinden elektrik üretip fazlasını devlete satmak mümkün olacak. Güneşe Derneği ve Tunçmatik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özer, 18 AB ülkesinde temiz enerjisi teşvik amacıyla bu uygulamanın sürdüğünü söyledi.
“Evde üret fazlasını devlete sat” uygulamasının Türkiye’yi enerjide dışa bağımlılıktan kurtaracak potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Özer, Yunanistan’da güneş enerjisinden üretilen elektriğin evde tüketilmeyen kısmının kilovat/saatinin 49 eurocent’ten devlete satıldığını anlattı. Özer “Bizde ise 20’li rakamlar konuşuluyor. Net bir rakam ilan edilmedi. Sistemin kendini amorti edebilmesi için verilecek fiyat çok önemli. Ekonomik olarak mantıklı olmalı ki insanlar evlerinde bu sistemi tercih etsinler” dedi.
Haber Tarihi : 18 Ocak 2009
Kategori : Ekonomi
bugun.com.tr