Karaman enerji üssü oluyor

Komet enerji ve Çinli enerji yatırımcısı Powerchına yetkilileri Karaman Valisi Murat Koca’yı ziyaret etti.

 

Valilik makamında gerçekleştirilen ziyarete, Ayrancı Kaymakamı Erkan İsa Erat, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı, Komet yetkilisi Özay Tülek ile General Elektrik yetkilisi, İspanyol ve Çin Enerji firması Powerchına’dan kalabalık bir grup katıldı.

 

2013 yılının en büyük yabancı sermayeli yatırım projelerinden biri olan Komet Enerji, Karaman’ın Ayrancı ilçesinde yaklaşık 5 milyon metre kare alanda 1.4 milyar lira yatırımla 1.108 MW gücünde, doğalgaz kombine çevrim santraliyle güneş ve rüzgar enerji entegrasyonu kurmayı planlamaktadır. Komet yetkilileri 3 yılı aşkın süredir aktif olarak proje sahası ve çevresinde güneş ve rüzgar ölçümleri yapmakta olduklarını ve özellikle yenilenebilir enerji konusunda Karaman’ın çok önde olduğu için bu yatırımı buraya yaptıklarını ifade etti.

 

Komet yetkilileri ile Çin enerji firması yetkililerini Karaman’da görmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Murat Koca, yaklaşık 2 yıldır Karaman’da görev yaptığını ve Karaman`ın önemli bir enerji merkezi olma konusunda ciddi adımlar attığını söyledi. Karaman’da güneş enerjisi kapasitenin çok yüksek olduğunu belirten Koca, "İlimizin güneş enerjisinin yanında rüzgar ve linyit yatakları bakımından da önemli bir potansiyele sahiptir" dedi.

 

Rüzgar enerjisi bakımından Karaman’da bugün itibariyle 97 megavatlık rüzgar lisansı alındığını ve firmanın yatırıma başladığını söyleyen Vali Koca, Türkiye’nin ikinci büyük linyit yatağının Karaman sınırlarında bulunduğunu belirterek, Türkçe’nin başkenti olan Karaman`nın enerji yatırımlarının gerçekleşmesiyle yenilenebilir enerjinin de başkenti olacağını kaydetti.  Vali Koca konuşmasının sonunda Karaman’ın yatırımcı dostu olduğunu vurgulayarak, Karaman’a yatırım yapacak olan firmalara her türlü desteği ve yardımı vermeye hazır olduklarını belirtti. MEHMET DAĞLI, KARAMAN

www.iha.com.tr

10.07.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR