Lisanslı Başvurularla İlgili Toplantı Yapılacak

“Lisanslı Başvuruların Bir An Önce Sonuçlanması’’ konulu toplantı, Ankara’da gerçekleştirilecek.

 

Güneş enerjisinde lisanslı başvurularla ilgili gelişmelerin ele alınacağı toplantı 5 Ağustos tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek. Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Selahattin ÇİMEN’in başkanlık edeceği toplantı, ”Lisanslı Başvuruların Bir An Önce Sonuçlanması’’ konusunu içeriyor. Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu-Türkiye Bölümü (GÜNDER)’in öncülüğünde güneş enerjisi sektörü temsilcilerinin talebi üzerine gerçekleştirilen toplantıya, EPDK, TEİAŞ, ELDER ve GÜNDER yetkili ve temsilcilerinin katılması bekleniyor.

 

Toplantıda; Lisanslı başvuru süreci, süreç içerisinde yaşanan olumsuzluklar, lisans sürecinin uzamaması için yapılması beklenenler ve yatırımların hızlandırılması için alınması gereken tedbirler konuları ele alınacak.

 

“Çözüm odaklı bir öneriler bütünü sunacağız”

GÜNDER Genel Sekreteri Faruk Telemcioğlu, toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Toplantıda, GÜNDER adına sunum yapacağız ve burada kendi görüş ve önerilerimizin yanında, sektör temsilcilerimizin de görüş ve önerilerini alarak gerçekçi ve çözüm odaklı bir öneriler bütünü sunmak istiyoruz. Yapacağımız konuşmanın, sektörün düşüncelerini ve içinde bulunduğunuz durumu tüm gerçekliği ile anlatmasını ve sorunlara gerçekçi çözümler önermesini amaçlıyoruz. Bu doğrultuda, üyelerimizden ve sektör temsilcilerinden düşüncelerini, sorunlarını ve çözüm önerilerinizi bizimle paylaşmalarını bekliyoruz.”

www.ALTERNATIFENERJI.com

04 Ağustos 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR