Güneş Enerjisi Kolektörlerine Devletten Destek

Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, sulama sisteminde güneş enerjisinden faydalanılması halinde devletin yüzde 50 desteğinin olduğunu açıkladı.

 

Adil Alan, güneş enerji sistemine Bakanlığın yüzde 50 hibe desteği sağladığını kaydederek, projelerini hazırlayarak getiren çiftçilerin 1 Ağustos tarihine kadar başvuru yapmaları gerektiğini söyledi. Adıyaman’da çiftçinin yüksek miktarda sulama için enerji kullandığını ve bunun maliyetinin fazla olduğunun altını çizen Alan, 50 bin TL’ye kadar olan projelere yüzde 50 hibe desteği sağlandığını dile getirdi.

 

Birlik başvurularında bu rakamın 100 bin TL’ye çıktığı söyleyen Alan, "Adıyaman’da sulama yapan ve elektrik enerjisi kullanan çiftçilere yüksek maliyetler çıkmaktadır. Şanlıurfa’da dönüm başına enerji maliyeti 30 TL iken Adıyaman’da bu rakam 4 katı; yani 120 TL’dir. Çiftçilerimiz güneş enerjisinden faydalanırsa enerji maliyeti en az yüzde 50 düşecektir. Çiftçilerimizin projelerini hazırlayarak başvuruda bulunmaları kendi ekonomileri acısından çok önemlidir. Ayrıca hibe desteği verilmektedir. Güneş enerji panelleri 25 yıl garantili olup günlük 400 ton su çıkarabilmektedir" dedi.

 

Yenilenebilir enerji konusuyla ilgili önümüzdeki günlerde Adıyaman’da çalıştay düzenleyeceklerini ifade eden Alan, güneş enerjisinden faydalanılmasının çok önemli olduğunu belirtti. (İHA)

www.stargundem.com

09.07.2012

Adıyaman İli Güneş Kaynak Bilgileri GEPA
BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR