Almanya enerji sektöründe felaket çanları

 

Almanya enerji sektörü için felaket çanlarının çalmaya başladığı ifade edildi.

 

Fransa’nın en büyük devlet enerji şirketi olan Electricité de France’nin Başkanı Henri Proglio, Financial Times gazetesine verdiği demeçte, ‘‘Almanya’nın en büyük iki enerji firması olan E.ON ve RWE büyük baskı altında. RWE finansal açıdan zaten ölmüş durumda, E.ON ise felaketin sınırında’’ dedi.

 

Haberde, Almanya’nın özellikle otomotiv sektöründe oldukça başarılı olmasına rağmen, enerji sektöründe durumun tam bir felaket olduğu belirtildi.

 

ENERJİ ŞİRKETLERİNİN KARLARI DÜŞTÜ

Gazete, geleneksel enerji kaynaklarından yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına geçen ve nükleer enerjiden de tamamen vazgeçmeyi öngören bir programı da adım adım hayata geçiren Almanya’da faaliyet gösteren enerji şirketlerinin karlarının ciddi miktarda düştüğü bilgisini de okuyucuları ile paylaştı.

 

Geçtiğimiz Ağustos itibariye karının % 62 oranında düştüğünü açıklayan RWE, enerji üretim maliyetlerinin aşırı yükselmesinden dolayı bazı enerji santrallerini kapatma kararı aldı. Ülkenin en fazla kar eden enerji şirketi olan E.ON’un ise ülkedeki ALTERNATİF enerji üretim metotlarının aktif kullanımı sonucunda karı aynı ay itibariyle % 20 oranında azaldı.

http://enerjigunlugu.net

10 Ekim 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR