Elektriğini güneş enerjisinden üreten KOBİ’lere destek Garanti’den …

Güneş enerjisi tesis kurulumu ile 1 MW (megawatt) ve altında lisanssız elektrik üretimi projeleriniz için finansman desteği Garanti’den!

 

Kendi Elektriğini Üreten KOBİ Destek Kredisi ile güneş enerjisinden lisanssız elektrik üretimi projelerinizin finansmanında uygun koşullar ve 2 yıla varan geri ödemesiz dönem fırsatından yararlanabilirsiniz. Kendi elektriğinizi üreterek, hem maliyetlerinizi düşürür hem de çevre dostu kaynak kullanımının yaygınlaşmasını desteklersiniz. Lisanssız elektrik üretim projeleri, yasal düzenlemeler ile devlet tarafından da desteklenmektedir; üretilip kullanılmayan fazla elektrik için, 10 yıl süre ile belirlenen tarifeden ilgili görevli tedarik şirketi tarafından satın alım garantisi bulunmaktadır.

 

o   En az bir tüketim tesisi, yani elektrik aboneliği olan ve güneş enerjisinden 1MW ve altında lisanssız elektrik üretmek isteyen gerçek veya tüzel işletmeler lisanssız GES kurabilir.

o   Kredi değerlendirmesi için bir danışman firma tarafından hazırlanmış Teknik Analiz Raporu ve Dağıtım Şirketinden alınacak bağlantı görüşü banka ile paylaşılması gerekmektedir. Söz konusu belge sağlanmadığı takdirde, kredi başvurusu alınamayacaktır. Teknik Analiz Raporu alabileceğiniz danışmanlık firmaları hakkında bilgi edinmek için portföyünüzden destek alabilirsiniz.

o   Kredi kullandırım anında, elektrik şebeke işletmecisiyle imzalanan Bağlantı Anlaşmasının ibrazı dahil ek koşulların yerine getirilmesi gerekmektedir.

o   2 yıla varan geri ödemesiz dönem imkanı ve nakit akışınıza uygun ödeme planıyla kredi kullanabilirsiniz.

o   Kredinizi ister Türk Lirası, ister döviz olarak kullanabilir, taksitlerinizin şirket hesabınızdan otomatik olarak çekilmesini sağlarsınız.

o   Güneş enerjisi tesis kurulumu ile 1 MW altında elektrik üreterek, elektrik ihtiyacınızı kendiniz karşılar ve maliyetlerinizi düşürme fırsatı elde edersiniz.

o   Ürettiğiniz fazla elektrik, yasal düzenleme ile 10 yıl süre ile belirlenen tarife üzerinden satın alımı garantisi altındadır.

www.garanti.com.tr

Kasım 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR