Güneş enerjisi ile çalışan uçağın mucidi Türkiye İnovasyon Haftası`nda

Dünyanın ilk güneş enerjisi ile çalışan uçağı Solar Impulse ile dünya turu yapmaya hazırlanan Bertrand Piccard, Brisa sponsorluğunda İnovasyon Haftası`na konuk oldu.

 

Brisa`dan yapılan açıklamaya göre, Solar Impulse`un Yönetim Kurulu Başkanı, Solar Impulse uçağının mucidi ve aynı zamanda pilot olan Piccard, Türkiye İnovasyon Haftası`na Brisa sponsorluğunda konuşmacı olarak katıldı.

 

Etkinlikte beş ay sürecek dünya yolculuğunu anlatan Piccard, yolculuğa dünyanın en sıcak ve en çok güneş alan yerlerinden biri olan Abu Dabi`den başlayacağını bildirdi.

 

Hindistan, Çin, Japonya, ABD, İzlanda, İspanya ve Fas`ı dolaştıktan sonra tekrar Abu Dabi`ye dönüp yolculuğunu burada noktalayacağını aktaran Piccard, "Duruş noktalarımızda uçağın tanıtımını da yapacağımız için yolculuğun beş ay süreceğini öngörüyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Piccard, sözlerine şöyle devam etti:

"Geliştirdiğimiz uçak gün boyunca yakıt almadan uçabiliyor, bu insanlık tarihinde bir ilk. Geleceğin teknolojisi elektrikli motorlar ve güneş enerjisi üzerine yoğunlaşacak. 10 yıla kadar yaklaşık 50 kişilik kısa menzilli küçük uçaklar yolculuğa başlayacak. Bu teknolojiyle fosil yakıtlara bağımlılığı azaltmak ve başta hava kirliliği olmak üzere pek çok sorunu çözmek de mümkün olacak."

 

Brisa, Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında verilen "InovaLig - İnovasyon Ödülleri"nde, inovasyon yaklaşımı ve kurumsal girişimcilik modeli ile İnovasyon Kaynağı kategorisinde üçüncülük ödülüne değer bulundu.

 

İnovaLig, Avrupa`da 17 ülkede uygulanan ve A.T. Kearney`nin yürüttüğü IMP3rove metodolojisine dayanan Best Innovator Club programlarına paralel bir kurguyla bu yıl ilk defa Türkiye`de düzenlendi.

 

Türkiye genelinde farklı sektörlerden toplam 460 firmanın başvuruda bulunduğu İnovaLig Ödülleri`nde öncelikle jüri tarafından 6 aylık bir değerlendirme süreci ile 25 yarı finalist belirlendi.

 

Ödüle hak kazanan firmalar ise bugün İstanbul Kongre Merkezi`nde düzenlenen ödül töreninde açıklandı. Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın elinden aldı.

 

Brisa`nın ikinci ödülü ise mükemmel müşteri deneyimi yaratmak vizyonuyla hayata geçirdiği projelerle "Müşteri Odaklı Hizmet İnovasyonu" ödülü oldu. Bayman`a bu ödülü de Başbakan Ahmet Davutoğlu verdi. 

İSTANBUL (AA) 06.12.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR