Hollanda Büyükelçisi Ron Keller, Türel`i ziyaret etti

Hollanda`nın Ankara Büyükelçisi Ron Keller, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel`i ziyaret etti.

 

Growtech Tarım Fuarı dolayısıyla Antalya`da bulunan Büyükelçi Ron Keller`e ziyaretinde, Büyükelçilik Tarım Müşaviri Mehmet Çevikoğlu eşlik etti. Fuara, 17 Hollanda firmasının katıldığını belirten Ron Keller, fuarda bir de Hollanda standının yer alacağını söyledi.

 

Antalya`nın tarım konusunda önemli bir şehir olduğunun ifada eden Keller, "Hollanda`dan şirketlerle önümüzdeki yıl Antalya`yı tekrar ziyaret etmek istiyorum. Hollanda, tarım, yenilenebilir enerji ve yatçılık konusunda lider bir ülke. Sizin de desteğinizle bu alanlarda Antalya ile kuvvetli işbirlikleri tesis etmek istiyoruz" dedi.

 

Başkan Türel, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, işbirliğini geliştirmek için ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

 

Büyükşehir Belediyesi olarak Antalya`da tarım konusunda önemli projeleri bulunduğunu anlatan Türel, şöyle konuştu:

 

"Güneş enerjisinden elektrik elde ederek, sulama sistemlerini finanse etmek yoluyla çiftçilerimize destek olacağız. Uluslararası tarım fuarlarına katılmak isteyen çiftçilerimize de destek olmak istiyoruz. EXPO 2016 çok önemli bir organizasyon ve Hollandalı yatırımcıları da EXPO`da görmek isteriz." ANTALYA (AA)

02 Aralık 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR