AB`den enerji altyapısına 100 milyon Euro fon

Avrupa Komisyonu Avrupa`yı Birleştirme Programı (CEF) çerçevesinde 100 milyon Euro fon sağlayacak. Son başvuru tarihi 29 Nisan 2015.

 

AB`nin altyapı paketinin bir parçası olan CEF çerçevesinde stratejik Trans-Avrupa enerji altyapı projelerini tetiklemek için 100 milyon Euro fon sağlanacak.

 

Özel ve kamu yatırımcılarının fon için 29 Nisan 2015 tarihine kadar başvurularını yapmaları gerekiyor. Fon almaya hak kazanan projelerin seçiminin ise Temmuz ortalarında açıklanması bekleniyor.

 

AB iklim Eylem ve Enerji komiserri Miguel Arias Cañete, bu fonun rekabetçi, sürdürülebilir ve güvenli bir enerji piyasası kurmak için bir yatırım fırsatı olduğunu belirterek, AB ülkelerine ve iş hayatına son derece yararlı olacağını söyledi.

 

Avrupa Komisyonuna göre AB CEF kapsamında enerji altyapı çalışmalarına 2014-2020 yılları arasında 5.85 milyar dolar fon sağlayacak. AB bu yıl program çerçevesinde 650 milyon Euro fon sağlayacak ve açıklanan bu 100 milyon Euro`luk fon iki parça olarak verilecek bu tutarın ilki.

 

Enerji güvenliğini arttırmak ve üçüncü ülkelere enerji bağımlılığını azaltmak isteyen Avrupa enerji ağını kendi içinde geliştirmek istiyor.

http://enerjigunlugu.net

06 Mart 2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR