BÜYÜKŞEHİR’DEN KAMU BİNALARINA AYDINLATMA

Başkent’te pek çok simge, tarihi yapı, kamu kurumu, park ve altgeçitleri aydınlatarak görsel güzellik kazandıran ve kentin tanıtımına, korunmasına katkı sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Yargıtay’dan sonra Ankara Adliyesi’nin Balgat’taki ek binasını da led ışıklarla donattı.

 

İnsanlarla ışık arasındaki ilişkiyi araştırmak, dünyada dikkat çekici ve özgün projeleri teşvik etmek ve şehirleri daha yaşanılır hale getirmeye çalışmak amacıyla Uluslararası Şehir Aydınlatma Birliği (LUCİ) tarafından, 2014 yılında Dubrovnik’te düzenlenen “city.people.light 2014” adlı uluslararası aydınlatma projeleri yarışmasında birinci seçilen Ankara Büyükşehir Belediyesi, aydınlatma uygulamalarına devam ediyor.

 

Büyükşehir Belediyesi, Yargıtay Başkanlığı’ndan sonra Adalet Sarayı Ek binası, Yahyalar Merkez Camii ve Çamlıdere Ali Semerkandi Türbesi’nin aydınlatmasını gerçekleştirdi.

 

LED TEKNOLOJİSİYLE AYDINLATMA, TASARRUF SAĞLIYOR

Akıllı beyaz ışık teknolojisiyle renkli şemalar kullanarak; “Sıcak ve zarif bir atmosferle, insanlar üzerinde olumlu bir hava estirmeyi, kent kimliğini geliştirmeyi, modern siluetler, güvenli ve cazip alanlar oluşturmayı” hedefleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi, led aydınlatma teknolojisiyle aynı zamanda yüzde 60 oranında enerji tasarrufu da sağlıyor.

 

Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar başta; Kocatepe Camii, Dışişleri Bakanlığı, Milli eğitim Bakanlığı, Adliye Sarayı, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, AŞTİ, Milli Piyango, SGK, TOBB, Gençlik ve Spor Bakanlığı, İbni Sina Hastanesi, Keçiören Belediyesi hizmet binaları, Keçiören Kaymakamlığı, Akşemseddin Camii, Konutkent Camii, Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binası, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Merkezi, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Bölgesi’ndeki tiyatro ve camiler olmak üzere birçok simge yapı, kamu kurumu ve tarihi binaların aydınlatmasını yaptı.

 

Büyükşehir Belediyesi, Kızılay’da Atatürk Bulvarı, Ümitköy Köprüsü gibi güzergahları da led aydınlatma sistemiyle donattı. (İHA)

www.milliyet.com.tr

17.02.2016

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR