Philips Renk Değiştirebilen LED’lerle Stadyum Aydınlatması Yapıyor

Dünyadaki en büyük elektronik şirketler arasında yer alan Philips çok yakında yeni renk değiştirebilen aydınlatma sistemi ile İspanyol futbol kulübü Atletico Madrid’in stadyumunu LED ışıklarla aydınlatmaya hazırlanıyor.

 

Hollandanın en büyük futbol kulüpleri arasında yer alan PSV’nin Philips Sport Vereniging yani Philips Futbol Kulübü anlamına geldiğini hepimiz duymuşuzdur. Hollandanın Eindhoven şehrinde yer alan Philips Köyü adı verilen bölgenin takımının stadyumu da dünyanın aydınlatma konusunda en başarılı stadyumları arasında yer alıyor. Bunun arkasında tabii firmanın kendi takımına gösterdiği özveri yer alıyor.

 

İspanyol futbol kulübü Atletico Madrid’de stadyumunda mükemmel ve her renge bürünebilen bir aydınlatma sağlayabilmek adına konunun uzmanı Philips ile işbirliği yapmış durumda. Piyasaya sürdüğü ve tercihlere, müziğin ritmine gibi değişkenleri baz alarak renk değiştirebilen firma bu uygulamayı devasa boyutlara taşımaya hazırlanıyor.

 

İspanyol kulübünün 67.000 seyirci kapasitesine sahip yeni stadı Philips tarafından özel olarak hazırlanan ve VayaFlood LED adı verilen 336 LED ile aydınlatılacak.

 

Tamı tamına 16 milyon renk seçeneği sunabilen bu aydınlatma sistemi Philips ColorKinetics sayesinde takımın istediği doğrultuda kullanılabilecek. Maçlardan önce ve sonra taraftara görsel şölen yaşatması muhtemel olan bu aydınlatma sayesinde stadyum takımın renkleri ile de anında özdeşleşebilecek ve bunun için herhangi bir ek çalışmaya ihtiyaç duyulmayacak.

 

Gelişen teknolojinin futbol stadyumlarında da böylesine etkin sonuçlar ortaya çıkarması gelecekte görsel şölen sunan müsabakalarla karşılaşacağımızın da bir nevi habercisi.

www.scroll.com.tr

07.10.2016

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR