İngiltere den büyük adım …

İngiltere Parlamentosu, 2050 ye kadar sera etkisi yaratan gazların atmosfere salınımının yüzde 80 azaltılmasını öngören kanun tasarısını kabul etti ve böylece bu konuda bağlayıcı hedef koyan ilk ülke oldu.

 

Kraliyet tarafından onaylanması gereken parlamentonun kararının, AB ülkelerinin, iklim değişikliğiyle mücadele etmek amacıyla 2020 ye kadar yüzde 20 lik bir azalma öngören eylem planı konusunda anlaşmazlık içinde bulunduğu bir sırada alındığına dikkati çekildi.

 

İngiltere Enerji ve Küresel Isınma Bakanı Ed Miliband da kanun tasarısının Büyük Britanya yı iklim politikası konusunda dünya lideri yaptığını söyledi.

 

Miliband, Bu, dünyada bu türdeki ilk düzenleme, Avrupa ve dünya çapında iklim üzerine yapılacak tartışmalardan önce ciddi önlemler alınabileceğinin mümkün olduğunu göstermek için açık bir mesaj ifadesini kullandı.

 

İngiltere ilk başlarda 2050 ye kadar sera etkisi yaratan gazların yüzde 60 oranında azaltılmasını öngörüyordu, ancak Başbakan Gordon Brown, iklim değişikliği komitesine yüzde 80 lik hedefin incelenmesi talimatı vermişti.

yeşil.ntvmsnbc.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR