Önde bir sürücü koltuğu, arkada 2 kişilik yolcu koltuğu bulunan, üstünde tente olan, yanları açık binek araba nın saatte 10-12 kilometre hız yaptığı bildirildi.

 

Bilişim Teknolojileri Uygulama Geliştirme Merkezi (BİTUGEM), Yaşar Üniversitesi ve Çınarlı Endüstri Meslek Lisesi işbirliğiyle üretilen güneş enerjisi ile çalışan binek araba nın tanıtımı yapıldı.

 

Karşıyaka vapur iskelesi önünde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında gazetecilere açıklama yapan BİTUGEM Müdürü Gökmen Aykan, güneşin geleceğin enerji kaynağı olduğunu ve her alanda kullanılacağını söyledi.

 

Aykan, Türkiye de de yenilenebilir enerji kaynaklarından güneş enerjisinin kullanımının arttığına dikkati çekti.

 

Güneş pilleri fiyatlarının Türkiye de düştüğünü kaydeden Aykan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

Önümüzdeki süreçte, iş yerlerinde, fabrikalarda güneş enerjisinin kullanımı artacak. Yaşar Üniversitesi ve Çınarlı Endüstri Meslek Lisesi işbirliğiyle ürettiğimiz bu araba saatte 10-12 kilometre hız yapabilecek. Araba, sürücüden başka iki kişiyi daha alabiliyor.

 

Önümüzdeki süreçte de Okullararası Güneş Enerjili Araba Tasarım ve Resim Yarışması ndan seçilecek tasarımlar ile şekillenecek güneş enerjisi ile çalışan ve saatte 100 kilometre hız yapan YAŞARGÜNEŞ-1 i yapacağız.

 

23 Şubat 2009 Pazartesi AA

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR