Diyarbakır Güneşevi belgesel film oluyor …

Avrupa Komisyonu, en iyi proje olarak kabul ettiği Diyarbakır Güneşevi nin belgeselini çektiriyor. Film, ekim ayında Avrupa televizyonlarında yayınlanacak.

 

Enerji mimarlığı ilkelerine göre dizayn edilmiş Türkiye nin ilk güneşevi olan Diyarbakır Güneşevi Eğitim ve Uygulama Parkı, Avrupa Komisyonu tarafından yenilenebilir enerji konusunda örnek proje olarak kabul edildi. İspanyol yönetmen Noemi Cano yu Diyarbakır a gönderen Avrupa Komisyonu, Güneşevi nin belgeselini çektiriyor. Dünyaya örnek proje olarak gösterilecek olan filmin, ekim ayında Avrupa Komisyonu tarafından televizyonlardan yayınlanması sağlanacak.

 

Güneşevi Koordinatörü Gültekin Aydeniz, Güneşevi nde 147 okuldan, 157 öğretmen ve 12 bin 597 öğrencinin ekoloji ve yenilenebilir enerji kaynakları konusunda bilgilendirildiğini söyledi. Güneşevi ndeki eğitimin bir modele dönüştüğünü anlatan Aydeniz, yenilenebilir enerji konusunda bir bilinç sıçraması yapmayı hedeflediklerini, bunun da geniş iş ve istihdam üzerinde olumlu etkisi olacağını belirtti. (CİHAN) 

08 Eylül 2009

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Güneş Evi Eğitim ve uygulama Parkı yürütmüş olduğu eğitim çalışmaları ve faaliyetler ile " Avrupa Komisyonu, en iyi proje olarak kabul ettiği Diyarbakır Güneşevi’nin belgesel filmini çektiriyor. " Film, AB tarafından Ekim ayında  tüm Avrupa televizyonlarına ücretsiz olarak dağıtılacak ve Avrupa ülkelerinin tamamında yayınlanacak ...

 

Enerji mimarlığı ilkelerine göre dizayn edilmiş Türkiye’nin ilk ve tek güneş evi olan Diyarbakır Güneş evi Eğitim ve Uygulama Parkı, Avrupa Komisyonu tarafından yenilenebilir enerji konusunda örnek proje olarak kabul ediliyor.

 

İspanyol yönetmen Noemi Cano’yu Diyarbakır’a gönderen Avrupa Komisyonu, Güneş evi’nin belgeselini çekiyor. Dünyaya ‘örnek proje’ olarak gösterilecek olan filmin, gün boyu süren çekimlerinden sonra ekim ayında Avrupa Komisyonu tarafından tüm Avrupa ülkelerinin televizyonlardan yayınlanması sağlanacak. Avrupa Komisyonu’nun film ile desteklenen projelerin başarılı olduğunu ve natif enerji konusundaki yatırımcıların Türkiye’ye yönlendirmeyi de hedeflediği bildirildi.

 

Bilinç sıçraması hedefliyoruz

Güneş evi “eğitim ve uygulama parkı yöneticisi Gültekin Aydeniz” le görüşme yapan Noemi Cano, eğitim programları sorumlusu Leyla Bilik’in çocuklara yenilenebilir enerji konusundaki deneysel çalışmaların çekimlerini yaptı. Aydeniz, Güneş evi’nde 147 okuldan, 157 öğretmen ve 12 bin 597 öğrencinin ekoloji ve yenilenebilir enerji kaynakları konusunda bilgilendirildiğini söyledi. Güneş evi’n deki eğitimin de bir modele dönüştüğünü anlatan Aydeniz, yenilenebilir enerji konusunda bir bilinç sıçraması yapmayı hedeflediklerini, bunun da geniş iş ve istihdam üzerinde de olumlu etkisi olacağını söyledi.

 

Avrupa Birliği ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin eş finansmanı ile yapılan Güneş evi’nin filminin çekimi sırasında Avrupa Birliği Diyarbakır Bilgi Bürosu koordinatörlerinden M. Nezir Güneş de hazır bulundu.

-.-

www.normenerji.com.tr

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR