Makina Mühendisleri nden Başkan Özcan a ziyaret …

Makine Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Naci Erçolak ve yönetim kurulu üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ı ziyaret etti.

 

Elektronik Haber Ajansı (e-ha) muhabirinin edindiği bilgiye göre, Güneş enerjisi ile ilgili çalışmalarda son aşamaya geldiklerini ifade eden ve gelinen süreç hakkında bilgi vermek istediklerini belirten Naci Erçolak, “6-7 Kasım 2009 tarihlerinde Kongre Sarayı’nda ulusal çapta ve uluslararası konukların da olduğu bir sempozyum ve sergi çalışmamız olacak. Geçmiş dönemde bizlere verdiğiniz destek ve katkının bundan sonraki süreçte de devam edeceğinden bir kuşkumuz yok” dedi.

 

5 Kasım 2009 tarihinde de Türkiye’nin konuyla ilgili çok önemli uzmanlarının katılacağı bir çalıştay düzenleyeceklerini kaydeden Naci Erçolak, “Bu çalıştayın konusunu güneş kentleri, güneş kentleri nasıl olmalıdır ve güneş kentlerini oluşturan yol haritaları oluşturmaktadır. Güneş kentleri ile ilgili projeler tüm yerel yönetici adaylarının taahhütleri arasında yer alan bir konu. Bu açıdan özellikle sokak ve park lambalarının aydınlatılmasında güneş enerjisinin kullanımı, havaya salınan karbondioksit oranının da azalmasına neden olacaktır” dedi.

 

Güneş enerjisinin kamuoyunda gittikçe daha fazla yer bulmaya başlamasının, diğer kentleri bu yönde girişimlere sevk ettiğinin altını çizen Naci Erçolak, “Diyarbakır’da yapılan küçük bir güneş evi bile tüm kamuoyunun dikkatini çekti. Bu bağlamda bir güneş kenti olan Mersin’in, bu süreçten uzak durmaması gerekir. Yenilenebilir ve natif enerjiler, günümüzde ve önümüzdeki süreçte varlığını daha çok hissettirecektir. Bu açıdan güneş enerjisinin kullanımı yönünde büyük bir fırsata sahip bulunmaktayız” dedi.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, “Makine Mühendisleri Odası ile yıllardır önemli projelerde işbirliği yapıyoruz ya da onların projelerine destek oluyoruz. Güneş enerjisinden faydalanma gibi büyük ve önemli bir projeye de, Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen desteği verdik ve vermeye de devam edeceğiz” dedi.

www.e-haberajansi.com / haberler / 14.09.2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR