Rumların Moskova’da 33 milyar dolarlık yatırımı var …

Ticaret Sanayi ve Turizm Bakanı Pashalidis, Güney Kıbrıs’ın Moskova Belediyesine yönelik yaptığı yatırımların 33 milyar dolar dolaylarında seyrettiğini ifade etti.

 

Haravgi gazetesi, Larnaka’da düzenlenen “ Enerji Alanında Kıbrıs - Rusya Arasındaki İşbirliği Perspektifleri ” başlıklı seminerde konuşan Ticaret Sanayi ve Turizm Bakanı Pashalidis’in, Güney Kıbrıs’ın Moskova Belediyesine yönelik yapılan yabancı yatırımlarda birinci sırada olduğunu ve bu çerçevede Güney Kıbrıs’ın Moskova Belediyesine yönelik yaptığı yatırımların 33 milyar dolar dolaylarında seyrettiğini ifade ettiğini haber verdi.
  

Gazeteye göre Güney Kıbrıs ile Rusya’nın işadamları arasındaki temasların sürekli arttığını ve ilişkilerin yeni alanlara yayıldığını belirten Pashalidis, Güney Kıbrıs ile Rusya arasındaki ilişkilerin daha çok artmasının ve genişlemesinin önemine dikkat çekti.
  

Güney Kıbrıs’ın enerji politikasına da değinen Pashalidis, politikanın AB ile uyum içerisinde olduğunu, Güney Kıbrıs’ın Yenilenebilir Enerji Kaynakları bakımından dikkate değer bir dinamik olduğunu belirtti.  
  

Güney Kıbrıs’ta rüzgar enerjisinin kullanımına önem verildiğine işaret eden Pashalidis, ayrıca evlerin yüzde 92’sinin ve otellerin de yüzde 53’ünün güneş enerjisini kullanarak sıcak su sağladığına dikkat çekti. www.kibrisgazetesi.com 01.02.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR