Bursa’nın suyu değerlendirilecek …

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yeni kurduğu iki şirketle elektrik ve ambalajlı memba suyu üretecek.

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde rüzgar, su, güneş gibi yenilenebilir enerjisi kaynaklarından elektrik üretimi yapacak olan Enerji A.Ş. ile ambalajlı memba suyu üretecek olan Su A.Ş.’nin kuruluşu tamamlandı.

 

Bursa’daki yenilenebilir her türlü enerji kaynağının değerlendirilmesi hususunda Enerji A.Ş.’nin yoğun çalışma yapacağını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, " Hidroelektrik santralleri, rüzgar gülü tesisleri başta olmak üzere birçok konuda başta belediyenin tesislerinin

ihtiyacı olan elektrik olmak üzere ciddi miktarda üretim yapacağız. Gelecek yıllarda kendi enerjilerini üreten yapılar gündeme gelecek. Bu sebeple şimdiden çok sahada ciddi bir öncülük yapmak, şehrin enerji kaynaklarını işletmek için böyle bir şirketi hayat geçirdik " dedi.

 

Ambalajlı su üretimi konusunda Türkiye’nin en çok tercih edilen şişe sularının Uludağ kaynaklarından üretim yapan firmalar olduğuna dikkat çeken Başkan Altepe, " Antalya’ya gidiyorum, önüme Bursa’nın suyu geliyor. Birçok ülkeye ihracat bile yapılan Bursa merkezli firmalar oldukça iyi bir şekilde bu piyasaya hakimler. Bizde belediye olarak Kestel’e bağlı Derekızık’ta Büyükşehir Belediyemize ait bir arazi üzerinde ambalajlı su tesislerimizi kuracağız. Bazı kaynakları şu anda temin ettik, bazı boş olan kaynakların özel idareden alınması konusunda da çalışmalarımız sürüyor. Ambalajlama tesisinin fizibiletesi tamamlandı. Tesisin kurulması aşamasındayız. Yakın bir gelecekte belediyenin ambalajlı suyu piyasada olacak. Bundan sonra ortaya çıkacak kaynakları da özel idareden alarak işletmemizi büyüteceğiz " diye konuştu.

 

Bursa’da kendisinin çeşme suyu içtiğini ifade eden Başkan Altepe, su kalitesi bakımından şebeke suyunun da çok iyi durumda olduğunu sözlerine ekledi. www.yenibursa.com / 21 Mart 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR