Fransa, Manas’ın son teklifini beğenmedi, Heuliez için 3 yeni yatırımcıyla masaya oturdu …

Zordaki Fransız otomotiv üreticisi Heuliez’i almak için önce 20 milyon Euro teklif vererek ön anlaşma imzalayan Brigtwell Holding’in patronu Alpan Manas, yanına İnci Akü ve B Plas’ı da alarak teklifini 10 milyon Euro’ya düşürünce, Fransız şirket yeni yatırımcı arayışına girdi.

 

Manas’ın Heuliez’in yüzde 15’lik hissesi ve elektrikli bölümünü almak için verdiği teklifi yeterli bulmayan Fransız şirket, 3 yeni yatırımcıyla masaya oturdu. Heuliez, yeni yatırımcılarında talep edilen 20 milyon Euro’yu vermemesi halinde elektrikli araç üreten bölümünü nisan sonunda kapatacak.

 

Alman ve Asyalı talip

Heuliez’in patronu Emilio Galluccio, parçalı alım öngören talepleri değerlendiremeyeceklerini belirterek bir Alman ve iki Asyalı şirketten talep geldiğini açıkladı. Alman talibin enerji firması olduğunu belirten Galluccio, firmanın 16 milyon Euro önerdiğini açıkladı. Asyalı üçüncü yatırımcı firmanın ise 5 milyar dolarlık efektifi olduğunu ve 50’ye yakın ülkede yatırımları bulunduğunu belirten Heuliez’in patronu, bu firmanın da Heuliez’in tümünü almak istediğini duyurdu. www.hurriyet.com.tr / ekonomi / 10.04.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR