Çatıya villa yapıp enerjiyi rüzgârdan alacak

Ağaoğlu, Ataşehir de finans merkezinin yakınındaki 2 bin 500 konutluk My Towerland projesini satışa sundu. Tüm konutların enerji ihtiyacının yenilenebilir enerji kullanılarak karşılanacağı projede fiyatlar 335 bin lira ile 1 milyon 729 bin lira arasında değişiyor.

 

Ağaoğlu Şirketler Grubu, İstanbul un yeni finans merkezi olarak planlanan Ataşehir deki My Towerland projesini dün düzenlediği basın toplantısının ardından satışa sundu. Daha önce My Towerland ın ilk etabı olarak 420 konutluk Sky Towers satışa çıkmıştı. My Towerland da en düşük daire fiyatı 335 bin lira, en yüksek daire fiyatı ise 1 milyon 729 bin lira olarak açıklandı. Şirket projeden 1 milyar liralık satış geliri hedefliyor. Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, 2012 sonunda teslim edilecek ve 2 bin 155 konuttan oluşan My Towerland projesinin, yapımı planlanan finans merkezindeki 150 bin kişinin yaşam alanı ihtiyacının dikkate alınarak yapıldığını söyledi.

 

METREKARESİ 4 BİN TL

Ağaoğlu, Ataşehir bölgesinin sadece Türkiye nin değil Avrupa nın en yaşanabilir bölgesi olarak geliştiğini ifade ederek, kısa zamanda bölgede emlak fiyatlarının artacağını, daire metrekare fiyatlarının 5 bin dolarları göreceğini söyledi. My Towerland da ortalama metrekare fiyatının 4 bin lira seviyesinde olduğunu kaydeden Ağaoğlu, "Bugün bu fiyatların bir fırsat olduğunu ifade ediyorum. İddia ediyorum ki, bölgede bizden sonra satışa çıkacak olan hiç bir projede bu rakamları göremeyeceğiz" dedi. Ağaoğlu, My Towerland dan insanların ağırlıklı olarak yaşamak amacıyla daire alacağını belirterek, "Yıl sonuna kadar projenin yüzde 80 ini satarız" dedi.

 

YEŞİL PROJE OLACAK

Ağaoğlu, Enerji Grubu nun temiz enerji yatırımlarına paralel olarak ilk kez bu çapta bir konut projesinde enerji ihtiyacının tamamının temiz enerji kaynaklarından sağlanacağına dikkat çekti. Mersin Mut ta bulunan Rüzgâr Enerjisi Santrali nde 120 milyon kilowat saat yenilenebilir enerji üretimine başladıklarını ifade eden Ağaoğlu "Buradan My Towerland ın tamamının enerji ihtiyacını karşılayacağız. Bu rakam, Kyoto Sözleşmesi nde AB ülkeleri için 2020 de enerji üretiminin en az yüzde 20 sinin yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanmasını öngören hedefin de üzerinde. Bu şekilde My Towerland de yaşayacak daire sahiplerinin enerji kullanım maliyeti yüzde 20 oranında ucuzlayacak" diye konuştu.

 

51 İNCİ KATTA VİLLA

Ağaoğlu, My Towerland ın A Blok unun 181 metre yüksekliğe sahip olduğunu belirterek, 44. ve 51. katlar arasında gökyüzü villalarının yer aldığını, yine bu katlarda teras ve kat bahçeli 16 adet 2+1 ve 14 adet 3+1 dairenin bulunduğunu söyledi. www.sabah.com.tr / ekonomi / 14 Mayıs 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR