Kent Ormanı na güneşli aydınlatma

Güneş enerjisiyle aydınlatılacak olan 5.5 hektarlık Kent Ormanı artık gece de gezilebilecek.

 

Devlet Planlama Teşkilatı ve Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından Küçük Ölçekli Altyapı Hibe Destek Programı çerçevesinde finanse edilen Konya Kent Ormanı nı Güneş Enerjisiyle Aydınlatma Projesi başladı. 430 bin liraya mal olacak projenin 220 bin lirasını Mevlana Kalkınma Ajansı karşılayacak.

 

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan, Devlet Planlama Teşkilatı ve Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından Küçük Ölçekli Altyapı Hibe Destek Programı çerçevesinde finanse edilen Konya Kent Ormanı nı Güneş Enerjisiyle Aydınlatma Projesi çalışmalarına başlandı. Konya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamında, Konya Kent Ormanı nda 5,5 hektarlık mesire alanı içinde 5,5 kilometrelik araç yolu, 150 adet kamelya, spor sahası, gölet, sosyal alanlar, seyir kulesi, otopark gibi yapı elemanları güneş enerjili aydınlatma sistemiyle aydınlatılacak.

 

430 bin TL ye mal olacak

Toplam maliyeti yaklaşık 430 bin lira olan projenin, 220 bin lirasını Mevlana Kalkınma Ajansı hibe olarak desteklerken, 210 bin TL si ise Büyükşehir Belediyesi tarafından eş finansman olarak karşılanacak.

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, asıl amacın çevre dostu ve yenilenebilir enerji kaynaklarından olan güneş enerjisi sistemlerinden yararlanmak olduğunu ifade etti. Akyürek, "Güneş enerjisinden elektrik üreterek aydınlatma konusunda şehrimizde bir örnek projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Bu sistemin kullanımını yaygın hale getirerek yerel yönetimlere bu tür proje yapmaları ve faydaları konusunda öncülük etmek istiyoruz" dedi. www.internethaber.com / 16.09.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR