Antalyada güneş park ve güneş tarlası kurulacak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, turizm şehrinde güneş park ve güneş tarlası oluşturmayı düşündüklerini söyledi.

 

Elektrik Mühendisleri Odası ve Mimarlar Odası Antalya şubelerinin düzenlediği "Antalya Güneş Sempozyumu"nda konuşan Akaydın, enerji konusundaki çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

 

Turizm şehrinde "Güneşkent Antalya" projesini yaptıklarını hatırlatan Akaydın, güneş enerjisinin kullanılması konusunda Türkiye nin geride kalmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) nde güneş enerjisi için teşvik yasasının çıkması gerektiğini savunan Akaydın, aksi durumda güneş enerjisinin özendirilmesinin mümkün olmadığını ileri sürdü.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak Güneşevi diye bir projeleri olduğunu ifade eden Akaydın, burada temiz enerji kültürünü yaygınlaştırmak istediklerini kaydetti.

 

Akaydın, "Güneş Park projemiz var. Ayrıca gündemimizde dış kredi de kullanarak güneş tarlası oluşturmak gibi bir düşüncemiz bulunuyor." diye konuştu. (CİHAN) 18 Eylül 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR