General Electric, Türk ortakla Avrupa’daki Varlığını Güçlendiriyor

GE Energy (General Electric), merkezi İstanbul’da bulunan Artesis Teknoloji Sistemleri’nin hisselerinin bir kısmını devralıyor. Bu sözleşme kapsamında GE Avrupa’daki varlığını güçlendirmeyi hedefliyor.

 

Artesis firması, GE’nin Bently Nevada ürün hattı için AnomAlertÔ adıyla bilinen akıllı izleme ürünlerinin bir serisini imal edecek. Bu ürün çeşitli motor türlerinde, boyutlarında ve yüklerindeki aksaklıkları algılamak için tasarlandı. AnomAlert ürünleri petrol ve gaz, kimyasal ve petrokimya, güç üretimi, metal işleme, kâğıt hamuru ve kâğıt, su, çimento, gıda ve içecek, otomotiv, tekstil ve denizcilik sektörleri dahil çok sayıda sektörde izleme ve hata algılama amacıyla kullanılıyor.

 

Çağımızın enerji sıkıntılarıyla başa çıkabilmek için daha temiz, daha akıllı ve daha verimli çözümler sunmaya adayan GE, Artesis’e yapılan yatırımla Avrupa’daki müşterilerine daha etkili hizmet verecek.

 

GE Energy’nin Türkiye Genel Müdürü Mete Maltepe, “GE Energy Türkiye’deki tüm elektriğin yaklaşık %30’unu üreten gaz, su, buhar türbinleri ve rüzgar türbinleri filosu ile güçlü bir geçmişe sahiptir. Artesis ile yapılan bu ortaklık, GE’nin ülkeye ve yenilik ve teknoloji alanında müşterilerimize en iyiyi sunmaya devam ettiğimizi göstermektedir.”

 

Artesis’in kurucusu ve CEO’su Ahmet Duyar, “GE ile yaptığımız sözleşme, teknolojimizin endüstriyel tesislerin üretkenliğinin artırılmasına yaptığı katkının tanınması sağlayacak. Artık, tüm dünya çapında müşterilerimize daha iyi hizmet edebileceğimiz bir konumdayız” dedi.

www.euractiv.com.tr / 29 Eylül 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR