Siemens, ‘Sürdürülebilir Şehirlerde’ yaşama çağırıyor

Şehirler, günümüzde dünya nüfusunun sadece yüzde 50 sine ev sahipliği yapmasına rağmen, dünya enerjisinin yüzde 75 ini tüketiyor. 2000 li yılların ikinci on yılını yaşadığımız şu dönemde dünya genelindeki toplam sera gazlarının yüzde 80 i, yine şehirler tarafından üretiliyor. İklim değişikliğindeki etkilerini her geçen gün arttıran şehirler, hızla artan nüfuslarıyla içme suyu, temiz hava, ulaşım ve temiz enerji konularındaki taleplerini de yükseltiyor. Bu yükseliş, Siemens in öncülüğünü yaptığı ‘Sürdürülebilir Şehir kavramının ne kadar hayati bir konu olduğunu da ortaya çıkarıyor.

 

Avrupa şehirleri arasında İstanbul

Dünyanın en büyük metropollerinden biri olan İstanbul, Siemens in The Economist Intelligence Unit işbirliği ile hazırladığı ve 2009 yılı sonunda Kopenhag daki Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı nda sunduğu ‘Avrupa Yeşil Şehir Endeksi nde 25. sırada kendine yer buluyor. Bu araştırmanın sonuçlarında Avrupa nın en kalabalık nüfusuna sahip şehri unvanını elde eden İstanbul da kişi başı karbon emisyonu 3,25 tonla, 5,21 ton ortalamaya sahip Avrupa nın gerisinde kalıyor. İstanbul, ‘Enerji ana başlığında 11. sırada yer alırken, ‘Enerji Tüketimi alt kategorisinde ilk sırayı elde ediyor. Araştırmanın ‘Su kategorisinde 23. sırada olan İstanbul, ‘Su Tüketimi nde yedinciliğe çıkıyor. ‘Hava Kalitesi konusunda da 23. olan İstanbul un ‘Atık ve Arazi Kullanımı , "Çevresel Yönetim" ve ‘Ulaşım gibi diğer başlıklarda ise alması gereken ciddi önlemler olduğu görülüyor.

 

Sürdürülebilir bir toplum için sürdürülebilir şehirler

Siemens, CeBIT Bilişim Eurasia da ziyaretçi ve katılımcılara "Sürdürülebilir Şehirler" vizyonunu ve bu alandaki çalışmalarını 5. Salon daki standının dışında zengin bir etkinlik listesiyle aktarmaya hazırlanıyor. Stant içerisinde "Sürdürülebilir Şehirler" teması altında Siemens in modern ulaşım sistemlerinden trafikle ilgili çözümlerine, atık su arıtma ve geri dönüşüm çalışmalarından çevre dostu aydınlatma altyapılarına, akıllı şebekeler ve temiz enerjiden yeşil bina konseptine kadar pek çok çözüm aktarılacak. Ziyaretçiler, Siemens in bilişim, kent yönetimi güvenliği ve ileri teknoloji sağlık çözümleriyle de tanışma fırsatı yakalayacak.

 

Siemens, fuarın ikinci günü olan 7 Ekim Perşembe günü ise ana fuaye zemin katta bulunan Karadeniz Salonu nda üç özel etkinlik düzenleyecek.

 

•1. Saat 14.00 te Siemens IT Çözümleri ve Hizmetleri Kamu Yöneticisi Nuri Yıldırım, "Kent Yönetiminde Yeni Yaklaşımlar" başlığıyla kent yönetiminde hizmet üreten kurumların e-devlet altyapısıyla uyumlu veri paylaşımı ve etkin kent yönetimi yöntemlerini aktaracak.

•2. Siemens Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Ersoy, aynı salonda saat 15.00 te "Sürdürülebilir Şehirler" başlığıyla Siemens in bu alandaki zengin ürün ve hizmet portföyünü paylaşacak.

•3. Siemens in gün içerisindeki son etkinliği ise "Sürdürülebilir Şehirler için Akıllı Şebekeler" sunumu olacak. Siemens Enerji Sektörü Enerji Otomasyonu Bölüm Yöneticisi Hasan Ali Pazar tarafından gerçekleştirilecek sunum saat 16.00 da başlayacak.

 

CeBIT Bilişim Eurasia da Siemens i ziyaret etmek isteyenler, bu yıl Akıllı Yaşam Konseptleri Salonu adını alan 5. Salon da B-22 numaralı standı ziyaret edebilecek. Siemens, tüm fuar ziyaretçilerini özel olarak hazırladığı standında "Sürdürülebilir Şehirleri" yaşamaya bekliyor.

www.marketingturkiye.com / 16 Ekim 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR