Ezinç güneş enerjisini öğretiyor…

Güneş Enerjisi alanında ülkemizde 27 yıldır faaliyet gösteren ve bu alanda dünya beşincisi olma unvanına sahip Ezinç Metal A.Ş. sosyal sorumluluk projelerini sürdürüyor.

 

Güneş Enerjisi alanında ülkemizde 27 yıldır faaliyet gösteren ve bu alanda dünya beşincisi olma ünvanına sahip Ezinç Metal A.Ş. sosyal sorumluluk projelerini sürdürüyor. Bu kapsamda Güneş Enerjisi Sürekli Eğitim Merkezini faaliyete geçirdi. Kısa adı EZGESEM olan eğitim merkezi çalışmaları Ezinç Metal A.Ş. nin Kayseri OSB bölgesinde bulunan fabrika binasında sürdürüyor.

 

EZGESEM in ilköğretimden başlayarak lisans düzeyindeki öğrencilere kadar, güneş enerjisi konusunda bilgi sahibi olmak isteyen herkese kapıları açık. Buradan özel sektör ve resmi kurumlarda yararlanıyor. Çeşitli gruplara eğitim çalışmaları hazırlana bir program çerçevesinde sunuluyor. Eğitim çalışmalarına katılanlara üç değişik sertifika veriliyor. Bunlardan birinci Güneş Enerjisi İleri Mühendislik sertifikası diğer ise Güneş Enerjisi Temel Eğitim kursuna katılanlara veriliyor. Üçüncü sertifikayı ise Güneş Enerjisi Mesleki Eğitim Kursuna katılanlar almayı hak kazanıyor.

 

Ezgesem Yetkilisi İsmail ALP konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: "Ezinç A.Ş. bünyesinde kurulan ve kısa adı "EZGESEM" olan Ezinç Güneş Enerjisi Sürekli Eğitim Merkezinde değişik sosyal statülerden, kişilere ve kurumlara yenilenebilir enerji kaynakları ve güneş enerjisi ürünleri hakkında güncel bilgiler ücretsiz olarak sunulmaktadır. Programlar eğitim çalışmalarına katılan her grubun bilgi düzeyine göre hazırlanmaktadır. Eğitimler, Ezinç Metal Anonim Şirketi kadrosunda görev yapan mühendisler ve uzmanlar tarafından verilmektedir. Bununla birlikte Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu ISES nun Türkiye Bölümü GÜNDER in uzmanları, çeşitli üniversitelerden öğretim görevlileri, ticaret ve sanayi odalarından yetkililerde EZGESEM de eğitimlere katılmaktadırlar."

 

Ayrıca bu eğitim çalışmalarına katılmak isteyenler eğitim programının internet sitesinden on-line başvuru da yapabiliyorlar. www.sabah.com.tr / ekonomi / 19 Kasım 2010

-.-

www.solar-academy.com

www.solar-bazaar.com

www.solar-santral.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR