Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, müjdeli haberi vermek üzere Konya’ya geliyor.

 

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, müjdeli haberi vermek üzere Konya’ya geliyor. Uygulanacak proje ile Konya ekonomisi büyüyecek, işsizlik önemli oranda çözülecek.

 

Konya Valiliği, Karapınar’da 60 milyon metrekare alana güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştürecek dev panel tesisi kurulması için harekete geçmişti. Cumhuriyetin 100’üncü yılına Konya’nın her alanda güçlü bir şehir olarak girmesi için İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü’nün çalışmalarıyla 10’un üzerinde proje geliştiren Valiliğin attığı adımlar olumlu sonuçlar verdi.

 

ÇALIŞMALAR MEYVE VERDİ

Bilim adamlarının hazırladığı fizibilite raporu, Vali Aydın Nezih Doğan tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na sunulmuştu. Konuyla ilgili Konya milletvekillerinin de yaptığı çalışmalar meyvesini verdi. Her iki bakanlığın konuyu uygun bulduğu ve projenin uygulanması için talimatların verildiği öğrenildi. Buna göre Karapınar’a güneş enerjisi santralleri ve termik santral kurulacak. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, müjdeyi vermek üzere Konya’ya gelecek. www.memleket.com.tr / 13.12.2010

-.-

www.solar-academy.com

www.solar-bazaar.com

www.solar-santral.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR