Tarım Bakanı Eker den Elektronik Tel Örgü Sorusuna Yanıt

Malatya daki Sultunsuyu Tarım İşletmesi nin çevresine elektronik tel örgü konulmasını değerlendiren Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, "Sistem güneş enerjisi ile insan sağlığına zararlı olmayacak ölçüde 3 miliamper akımla çalışmaktadır" dedi.

 

Türkiye hayvancılığı açısından yeni bir açılım getirecek ve çağı yakalamamızı sağlayacak böylesine büyük bir projenin çeşitli hastalıklardan dolayı aksayarak başarısız olmaması için, işletme sınırlan içerisinde kurulan Progeny-Test Merkezinin etrafı yaklaşık 3 bin 600 metrelik bir bölümü 6 sıralı elektrikli çit ile çevrilmiş olup, sistem güneş enerjisi ile insan sağlığına zararlı olmayacak ölçüde 3 miliamper akımla çalışmaktadır" dedi.

 

Tarım Bakanı Eker den Elektronik Tel Örgü Sorusuna Yanıt başlıklı ve Malatya daki Sultunsuyu Tarım İşletmesi nin çevresine elektronik tel örgü konulmasını değerlendiren Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, "Sistem güneş enerjisi ile insan sağlığına zararlı olmayacak ölçüde 3 miliamper akımla çalışmaktadır" dedi. www.medya73.com / 21.12.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR