Tasarruflu ampuller kanser nedeni!

İsrailli bir profesörün yaptığı araştırmaya göre evimizde kullandığımız çevre dostu enerji tasarruflu ampuller vücudun işleyişini etkileyerek kanser riskini artırıyor.

 

Geçtiğimiz yıl bilim adamları enerji tasarruflu ampullerin çevreye zarar verebileceğine dair toplumu uyarmıştı. Çünkü bu ampuller ufak ölçülerde de olsa cıva içeriyor ve cıva ağır bir metal. Şimdi ise İsrailli bir profesör bu çevreci ampullerin yaydığı ışığın sağlığımız üzerinde de olumsuz etkiye sahip olabileceğini bildirdi.

 

Haifa Üniversitesi’nden profesör Abraham Haim, enerji tasarruflu ampullerin yaydığı mavimsi ışığın vücudun hormonal sistemini olumsuz yönde etkileyebileceğini belirtiyor.

 

Çünkü bu ampullerin ürettiği mavi ışık normal güneş ışığı şeklinde algılanabilir ve vücut melatonin üretimini durdurabilir. Melatonin karanlık olduğunda beynin ürettiği bir hormon. Ve melatonin eksikliği bir dizi kanser ile ilişkilendirildiğinden yeterli miktarda üretilmemesi bu hastalığa karşı direncimizin azaldığı anlamına gelebilir.

 

Bağışıklık sisteminizi düzenleyecek ve sizi hastalıklara karşı daha dirençli hale getirecek besin takviyelerine göz atmak için tıklayın!

 

Bu bilgiyi destekleyici bir diğer araştırma ise 2007 yılında yapılmıştı. Bu araştırmaya göre gece vardiyasında çalışan kadınların göğüs kanserine yakalanma riski diğerlerine oranla %60 daha fazlaydı.

 

Ancak sadece bu araştırmaya bakarak evinizdeki tüm ampulleri değiştirmenizi önermiyoruz. Çünkü bu konuda daha fazla araştırma yapılması gerekiyor. Bazı uzmanlara göre evimizde ve ofislerimizde kullandığımız ampullerin kanser riskini artırması çok düşük bir ihtimal.

http://kadinca.sacitaslan.com

09 Şubat 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR