Avrupa Enerji Borsası CFO’su Weidinger: Türkiye’de enerji borsasını destekleriz

 

Avrupa Enerji Borsası Finans Direktörü (CFO) Iris Weidinger de Türkiye`nin likit bir piyasa geliştirmek için yeterli tüm önkoşullara sahip olduğunu belirtti.

 

İstanbul Enerji Ticareti Çalıştayı Avrupa Enerji Borsası Finans Direktörü (CFO) Iris Weidinger de Türkiye`nin likit bir piyasa geliştirmek için yeterli tüm önkoşullara sahip olduğunu belirtti.

 

Weidinger, Avrupa Enerji Borsası ve Avrupa Elektrik Borsası`nın geniş bilgi ve deneyimleriyle, Türkiye`de bir enerji borsası kurulmasını destekleyebileceğinin altını çizdi.

 

İstanbul`da bir enerji borsası kurulmasının gerekliliğine dikkati çeken bir diğer isim de, TURCAS Petrol Yönetim Kurulu Üyesi ve Üst Yöneticisi (CEO) Batu Aksoy oldu. Aksoy, liberalleşme sürecinin hızlandırılmasına destek olmak için özel sektör kuruluşları olarak çalışma grupları oluşturmaya başladıklarını ve bu grupların gerek özelleştirme gerekse Avrupa Enerji Borsası`na entegre olmak için gerekli standartlar üzerinde çalışacağını kaydetti.

 

Avrupa Enerji Tacirleri Federasyonu Genel Sekreteri Jan van Aken ise Federasyonun Avrupa`da sürdürülebilir ve likit bir enerji pazarı oluşturmak amacıyla 1999 yılında kurulduğuna işaret ederek, bugün 23 Avrupa ülkesinden 90 enerji ticareti yapan şirketin üye olduğu federasyonda Türk şirketlerin de yer alması için bu girişimi desteklediklerini belirtti.

www.geleceginenerjisi.com

30.06.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR